Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 6°C Még több cikk.

Jólét és Szabadság Demokrata Közösségre változik az MDF neve

Jólét és Szabadság Demokrata Közösség néven folytatja tevékenységét az MDF április 8-ától - mondta Makay Zsolt, az MDF elnöke szombaton.

Kiemelte: a nap folyamán az országos gyűlés új elnököt és elnökségi tagokat választ, valamint megfogalmazza az alkotmányozással kapcsolatos elvárásait. Makay Zsolt emlékeztetett arra, hogy tavaly december 12-én a küldöttek nagy arányban támogatták a névmódosítást. Hangsúlyozta, azért április 8-ától használják az új nevet, mert 21 évvel ezelőtt ekkor nyerte meg az MDF a választást. Az elnök tájékoztatása szerint a Demokrata Közösség logójára nyilvános pályázatot írnak ki.

Makay Zsolt hozzátette: minden jogi eszközt felhasználnak azért, hogy az MDF nevének, logójának jogi, morális és politikai védelmét megteremtsék. Az elnök közölte: szeretnék, ha az új alkotmányban szerepelne az a kitétel, miszerint Magyarország gazdasági modellje szociális piacgazdaság, ami a szabad gazdasági tevékenységeken, a magántulajdon védelmén, a szolidaritáson alapszik, az állam pedig fellép a tisztességtelen piaci magatartás és a monopóliumok ellen. Hozzátette: ha az új alkotmányban nem szerepel ez a megfogalmazás, abban az esetben a közösség számára morálisan nem támogatható az új alaptörvény.

Kérdésre válaszolva kiemelte: céljuk, hogy a Demokratikus Közösség egy éven belül készen álljon arra, hogy a következő parlamenti választásokon indulhasson. Makay Zsolt azzal kapcsolatban, hogy Bokros Lajos EP-képviselő nem kívánja visszaadni mandátumát, kijelentette: Bokros Lajos bebizonyította, hogy nem demokrata. Újságírói kérdésre válaszolva közölte: Dávid Ibolya nem tagja a közösségnek, Herényi Károly megerősítette tagságát 2010 decemberében. Makay Zsolt hangsúlyozta: a közösségnek mindenki tagja lehet, és azzal a körülbelül 40 ezer taggal, akik megfordultak az MDF-ben az elmúlt 21 év alatt, intenzív kapcsolatfelvételt kezdenek.

Hozzátette: létrejön majd egy MDF nevű fórum, közösségi hely, amely azt a célt szolgálja, hogy mindenki, aki az MDF tagja volt, és a múlt tanulságainak levonásával szeretne foglalkozni, az MDF külön irodájában tudjon majd tevékenykedni. Magyarázatként hangoztatta: a Jólét és Szabadság Demokrata Közösség foglalkozik a napi politikával, indul a választásokon. Az országos gyűlés elején a küldötteknek levetítettek egy filmet, amely három egykori magyar miniszterelnök pályáját idézte fel, Tisza Kálmánt, Bethlen Istvánt és Antall Józsefet a jólét és szabadság miniszterelnökeinek nevezve.

Olvasóink írták

  • 2. Julianusz 2011. március 06. 07:34
    „Nem csak Bokros bizonyította, hogy nem demokrata, Dávid I. és Herényi , meg az összes többi is. Sőt az Mszp csicskájaként sokkal többet is bizonyítottak, aminek választásokra meg lett az eredménye.”
  • 1. Agent 2011. március 05. 20:34
    „Ugyan, ahogy az szdszből elempé lett, úgy itt sem lesz kutyából szalonna....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idősekre szakosodott rablóbandát fogott el a rendőrség

Egyedül élő idős emberek kirablására szakosodott bűnbandát fogott el a rendőrség – közölte Fülöp… Tovább olvasom