Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Jól sikerült a vb főpróbája

Az elmúlt hétvégén az Arrabona Run Futófesztivál után rendezték meg Győrött az országos amatőr, illetve az egyetemi és főiskolai bajnokságot.

duatlon

Az amatőrök viadalában a győri Széchenyi-egyetem hallgatója, Major Gábor az első, míg a soproni Maróti Vilmos a harmadik helyen végzett. A budapesti Kremmer Zoltán második lett. A női mezőnyben Bakonyi Fruzsina (Budapest), Vá-

czi Krisztina (Agárd), Bacsó Krisztina (Felsőgöd) lett a sorrend.
Az egyetemisták és a főiskolások versenyében a férfiak között Török Alfréd (Nyíregyházi Főiskola) bizonyult a legjobbnak Molnár Ádám (Semmelweis Egyetem) és Kovács Tamás (Debreceni Egyetem) előtt. Major Gábor hatodik lett. A nőknél a győri Széchenyi-egyetem hallgatója, Kovács Zsófia végzett az élen, megelőzve Bakó Dórát és Berke Zsuzsannát (mindkettő Debreceni Egyetem).
A csapatversenyben a győri Széchenyi-egyetem férficsapata (Major Gábor, Hettinger András, Bohus Gergely) harmadik lett, akárcsak az intézmény lánycsapata (Kovács Zsófia, Rozsnyai Lilla). A részletes eredménylista megtekinthető a www.zalaszam.hu/triatlon internetes oldalon.
Dr. Zakariás Géza versenyigazgató: „A verseny a jövő évi győri világbajnokság főpróbája volt. Teszteltük a szervezést és azt is, hogy a pálya elég technikás-e egy világversenyhez. Úgy gondolom, hogy jól sikerült a főpróba. Csipes időmérést alkalmaztunk, az eredmények rögzítése világszínvonalú, a rendezés pedig profi volt. Sajnos kevesebb induló volt a vártnál. A dobogón válogatott versenyzők végeztek, jó helyre kerültek az érmek. Minden korosztályban nagy volt a harc, színvonalas volt a viadal. Az apróbb hibákat még kijavíthatjuk.”
Molnár Péter városi sportigazgató: „A kollégáimmal együtt örülünk annak, hogy egy napon rendeztük meg a futóversenyt és a duatlonviadalokat. Fontos volt számunkra az utóbbi is a jövő évi világbajnokság miatt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Akarásból jelest érdemel az MTE

Tovább olvasom