Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

John McCain tényleg Orbán Viktort újfasiztázta

Az amerikai szenátor szerint Magyarország feladja a szuverenitását egy neofasiszta diktátornak, aki nem mellesleg ágyba bújik Vlagyimir Putyinnal.
A magyar diplomácia haladéktalanul felveszi a kapcsolatot John McCain amerikai szenátorral a budapesti amerikai nagykövet kinevezéséről szóló szenátusi szavazáskor tett kijelentéseivel kapcsolatban - mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő szerdán az MTI-nek.

Kovács Zoltán ugyanakkor leszögezte, hogy a hozzászólás sajtóban nagy visszhangot kapott azon része, melyben a szenátor kemény kifejezésekkel "újfasiszta diktátor"-t emleget, a hanganyag és a leirat ismeretében egyértelműen nem a magyar miniszterelnökre utal.

A keddi washingtoni szavazást megelőzően John McCain republikánus szenátor két indulatos felszólalásban is a jelölés elutasítására szólította fel kollégáit,"totálisan alkalmatlannak" nevezve a jelöltet arra, hogy Magyarországon legyen nagykövet, amely egy "nagyon fontos ország, ahol rossz dolgok történnek".

John McCain azt mondta: "nem vagyok ellene a politikai kinevezetteknek, mert tudom, hogy hogy játsszák ezt a játékot, de így állunk: egy nemzet annak a határára került, hogy feladja a szuverenitását egy újfasiszta diktátornak, aki ágyba bújik Vlagyimir Putyinnal és mi a Gazdagok és szépek (szappanopera) producerét küldjük nagykövetnek" - mondta a szenátor.

Kovács Zoltán államtitkár erre a mondatra reagálva közölte azt, hogy nem a magyar miniszterelnökre utal.

Kovács azonban úgy tűnik, tévedett. A 444.hu újságírója ugyanis felhívta McCain irodáját, és megkérdezte, hogy ki a neofasiszta a szövegben. A szenátor a sajtósa, Julie Tarallo írásban válaszolt:

"McCain szenátor Orbán miniszterelnökre utalt."

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vallásra és hagyományokra fogják a legtöbb gyermekbántalmazást

A világ 194 országában minősül helytelennek, de csak 44 országban tilos a gyermekek testi fenyítése. Tovább olvasom