Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 8°C Még több cikk.

Jogosulatlan gazdasági elQny miatt emeltek vádat

Folytatás az 1. oldalról.

Pontosan egy évvel ezelQtt Kóka János gazdasági miniszter feljelentéseket helyezett kilátásba a Széchenyi-terv körül vélelmezett visszaélések miatt, és példaként említette a krisztinamajori esetet. A kifizetés szabálytalan és törvénytelen volt – jelentette ki akkor a miniszter –, mivel a vállalkozás már felszámolás alatt állt.
A mostani vád szerint a részvénytársaság két vezetQje banki alkalmazottak közremqködésével jogosulatlanul vette fel az állami támogatást a termálfürdQ és a fizikoterápiás központ kialakítására. A két cégvezetQt és a két pénzintézeti dolgozót jogosulatlan gazdasági elQny megszerzésének bqntettével vádolják – mondta. Az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda Gazdaságvédelmi FQosztálya nyomozott.
A rendQrség szerint a Gazdasági Minisztérium megbízásából eljáró Magyar Vállalkozásfejlesztési Kht. a Széchenyi-terv Turizmusfejlesztési Programja keretében kötött szerzQdést a részvénytársasággal. A cég mintegy félmilliárd forintos pályázatot nyújtott be és 175 millió forint vissza nem térítendQ támogatást ítéltek meg a részére.
A rendQrök szerint a cég a beruházás megvalósításához saját erQvel nem rendelkezett, annak meglétét valótlan tartalmú okiratokkal igazolták. A cég nevében eljáró vezérigazgatók az egyik pénzintézet két alkalmazottja által kiállított valótlan tartalmú nyilatkozatokat nyújtottak be pályázatukhoz.
A nyomozók azt állítják: a banki alkalmazottak a nyilatkozatok kiállítása során tudatában voltak annak, hogy az igazolás kiállítására a pályázathoz szükséges önerQ igazolása miatt van szükség.
A cég 2002 júniusában 87,5 millió forintot vett fel elQlegként a támogatási összegbQl, ám annak felhasználását nem tudta számlákkal igazolni. Ezért a minisztérium elállt a szerzQdéstQl és a támogatást visszavonta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megöregedett a partfal

Szegeden az árvízvédelmi rendszer leginkább szem előtt lévő része a belvárosi partfal. A vasbeton… Tovább olvasom