Kisalföld logö

2017. 06. 27. kedd - László 19°C | 30°C Még több cikk.

Jogosan foglaltak le szeszt és cigit egy osztrák autóstól

Jogosan vették el a jövedéki termékeket - cigarettát, szeszt - a magyar vámosok az osztrák autósoktól. A hét elején az osztrák autóklubtól származó információk alapján több helyen is megjelent a magyar sajtóban a szomszéd ország autósainak panasza, miszerint ok nélkül zaklatták őket a magyar vámosok. Az osztrákok arra hivatkoztak, hogy az uniós tagállamokon belül az állampolgárok saját használatra szabadon szállíthatnak alkoholt és dohányt. A Vám- és Pénzügyőrségnél az ügyeket kivizsgálták és kiderült, hogy pontatlanok voltak az osztrák információk.
Sipos Jenő, a Vám- és Pénzügyőrség szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy az osztrák autóklub közleménye azt sugallja, hogy az ellenőrzések az osztrák-magyar határon történtek. A valóság az, hogy a magyar-román és a magyar-szerb határnál történt a két, az osztrákok által kiemelt ügy. A román határon két és fél liter, adózatlan pálinkát akart behozni egy osztrák nő. A kérdésre, hogy van-e nála bejelenteni való termék, azt válaszolta, hogy nincs. A házipálinkát a pénzügyőrök megtalálták és mivel a hatályos jogszabályok szerint csak adózott jövedéki terméket lehet behozni az országba, jogos volt az intézkedés és a 20 ezer forintos jövedéki bírság kiszabása is. A másik eset a szerb határon történt.

Harmadik - nem uniós - országból csak 40 szál cigarettát lehet behozni, az autósoknál azonban 200 volt, a többletet visszavitték Szerbiába az utasok - részletezte a vizsgálat megállapításait Sipos Jenő. A VPOP határozottan visszautasítja tehát az osztrák autóklub minden ellenőrzés nélkül közreadott állításait, az osztrákokkal szembeni intézkedések jogszerűek és törvényesek voltak. Ha az osztrák autóklubnak az uniós vámszabályokból felvilágosításra van szüksége, a VPOP szívesen áll rendelkezésükre - tette hozzá a szóvivő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingatlanadó: Bajnai elnézést kért

Bajnai Gordon elnézést kért az ingatlanadó kapcsán tett hétfői kijelentéséért, amelyben azt mondta:… Tovább olvasom