Kisalföld logö

2017. 03. 26. vasárnap - Emánuel 4°C | 11°C Még több cikk.

Jogerősen megszüntették a holokausztáldozatok MKB ellen indított perét is

Az elsőfokú bíróság jogerősen megszüntette az Egyesült Államokban a holokausztáldozatok által az MKB Bank ellen indított pert.
Az elsőfokú bíróság jogerősen megszüntette az Egyesült Államokban a holokausztáldozatok által az MKB Bank ellen indított pert - közölte a pénzintézet a Budapesti Értéktőzsde honlapján kedden.

Az OTP - amely ellen ugyancsak pert indított a "Holocaust banki károsultjai" felperesi csoport - szintén azt közölte még hétfőn, hogy jogerősen megszüntették az ellene indított pert.

Az MKB közlése szerint - az Egyesült Államok Szövetségi Fellebbviteli Bírósága (Hetedik Kerület, Chicago) határozatának megfelelően - az első fokon eljáró bíróság (Egyesült Államok Szövetségi Körzeti Bírósága, Illinois, Északi Körzet) hatáskör hiányára tekintettel szüntette meg végleges határozatával az MKB Bank Zrt. ellen indított pert.

A felperesek azzal vádolták az OTP-t és az MKB-t, hogy bűnrészesei és felbujtói voltak a náci népirtásnak. A felperesek álláspontja szerint a bankok a nemzetközi jogot megsértve jogtalanul gyarapították vagyonukat a zsidó áldozatoktól elrabolt értékekkel. A chicagói fellebbviteli bíróság augusztusban mondta ki, hogy az amerikai bíróságoknak nincs joghatóságuk az ügyben, mert a pénzintézeteknek nincs elegendő kapcsolódásuk az Egyesült Államokhoz.

Az áldozatok kontra OTP-MKB-ügyben a felperesek 2011. januári módosított keresetük szerint csoportstátust követeltek maguknak, valamint legalább 2 milliárd dollár vagyoni kár megtérítését, plusz ezen összeg kamatait 1944-ig visszamenőleg. Ennek megfelelően mai áron 75 milliárd dollárt követeltek.

Olvasóink írták

  • 1. háté 2012. november 20. 19:58
    „Szükségtelenül lőttek találomra kiválasztott házakat
    Benny Gantz vezérkari főnök tegnap meglátogatta a délen állomásozó csapatokat, és azt mondta a hadosztályok vezetőinek az Ynetnews izraeli hírportál beszámolója szerint: "Arra kérlek, figyeljetek arra, hogy ne lőjetek szükségtelenül találomra kiválasztott házakat." (Ez a legtökéletesebb cáfolata annak a zsidó hazugságözönnek, amivel már egy hete vezetik félre a világot, ti. hogy "sebészi pontossággal" kiválasztott célpontokat támadnak, és céljuk a civil áldozatok elkerülése. Ez utóbbi persze már a civilek - köztük eddig a pillanatig 24 gyermek és 10 nő - számát tekintve sem hihető - vagy pedig szándékosan civileket is kiválasztanak "sebészi pontossággal", hogy így törjék meg az ellenállást - a szerk.)

    További részletek: http://kuruc.info/r/4/104245/#ixzz2Cn5WzFNl”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adószakértő szerint elviselhető lesz a cafeteria terhének növekedése

Kompromisszum született, végül csak 4 százalékponttal nő a béren kívüli juttatások terhelése jövő év… Tovább olvasom