Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Joga van tudni, hogy…

A cukorbetegség nem fáj. Téved, ha azt képzeli, megérzi. Téved, ha arra gondol, akkor biztos gyakran vizelne, viszketne a bőre, sokat fogyna! Ezek a rosszul kezelt cukorbetegségnek is csak késői tünetei. Lehet, hogy egy évtizedig sem okoz panaszt. De attól még van! Lehet! Gyakran első tünete épp szívinfarktus vagy szélütés. Tisztázza idejében, cukorbeteg-e! Szűréssel még a cukorbetegség előalakjai is felismerhetők. A rossz cukorfelhasználás még visszafordítható. Ha megkeresi ezt a pontot, a cukorbetegség elkerülhető vagy évekkel késleltethető. Hát, kerülje el!

Ha 45 év feletti, mindenképpen kérje a cukorterheléses vizsgálatot! És 45 alatt? Ha túlsúlyt gyűjtött, és szülei vagy testvérei között van cukorbeteg, vagy már magasvérnyomás-beteg, vagy már volt magasabb vércukra, vagy vérzsírbetegsége ismert, kérje a cukorterheléses vizsgálatot! Találja meg idejében a bajt! Kérje családorvosa segítségét!
Ne a betegségtől, hanem a kezeletlen vagy rosszul kezelt betegség következményeitől féljen!
Ha cukorbeteg, ne elégedjen meg a kezeléssel, mert a cukrot „élesre kell állítani”. Éhgyomorra maradjon 6 alatt! Étkezés után se legyen több 8-nál! Ha cukorbeteg, tisztázza, nincs-e magas vérnyomása, nincs-e vérzsírbetegsége! Persze-persze…, ugye, már Ön sem dohányzik?!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénzbírság Toroczkainak

A gyülekezési joggal való visszaélés miatt pénzbírsággal sújtotta a Szegedi Rendőrkapitányság… Tovább olvasom