Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 11°C | 21°C Még több cikk.

Jobbik: tömegesen térhetnek vissza a romák Kanadából Miskolcra

A Jobbik tart attól, hogy hamarosan több ezer Miskolcról Kanadába kivándorolt roma visszatér korábbi lakhelyére, éppen ezért arra szólítja fel a borsodi megyeszékhely vezetését, ne biztosítson se önkormányzati ingatlant, se lakcímkártyát számukra - mondta Jakab Péter, a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei és miskolci szervezetének alelnöke pénteki sajtótájékoztatóján.
A politikus úgy fogalmazott: az elmúlt években mintegy négyezer miskolci cigány vándorolt ki Kanadába, ahonnan azonban az ottani jogszabályváltozások miatt hamarosan visszatérnek. Vajon felkészült-e Miskolc a fogadásukra? - tette fel a kérdést Jakab Péter, aki szerint minden lehetséges eszközzel meg kell akadályozni a "visszamenekülők" újbóli letelepedését a városban.

A Jobbik azt is szorgalmazza, hogy a miskolci önkormányzat a visszatérőket zárja ki a segélyezési rendszerből, erre lehetőséget biztosít, ha nem ad számukra lakcímkártyát.

Jakab Péter emlékeztetett Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter egy korábbi nyilatkozatára, amelyben kifejtette: a kormány kész segítséget nyújtani a "magukra hagyott és becsapott kanadai romáknak". Azt is mondta: szerinte nem a romákat csapták be, hanem ők csapták be a nemzetközi közvéleményt, amikor "fasiszta, neonáci országnak mutatták be Magyarországot, csak azért, hogy megfejhessék most épp Kanada szociális ellátórendszerét".

Az MTI washingtoni tudósítója szeptember 2-án adott hírt arról, hogy kétszázhuszonkétmillió dollárjába (csaknem 51 milliárd forintjába) kerülhettek tavaly Kanadának a "színlelt" magyar menekültek. A legtöbb menedékkérő roma Miskolcról érkezett. A kanadai határőrizet úgy tudja, hogy ebben a városban összpontosul "az a nagyléptékű és szervezett erőfeszítés, amely Kanadába küldi az embereket menekültstátust kérni"

Olvasóink írták

 • 3. gjozsi88 2012. szeptember 07. 22:02
  „fortuna54
  A kanadaiak nem azért küldték haza őket, mert romák!
  Hanem mert nem kanadai állampolgárok és nem tudnak kinnt megélhetést találni és megélhetési menekült nem kell neki!
  Ha kanadai állampolgárok lennének nem küldenék vissza őket, hanem szociális ellátórendszerük ellátná!
  Magyar állampolgárok, igy a mi ellátó rendszerünknek kötelessége ellátni őket!”
 • 2. fortuna54 2012. szeptember 07. 16:52
  „Csetneky. Te is segíthetnén a becsapott,szegény visszatérö honfitársaidat.Hiszen ök munkát kerestek ott raszista kanadaiaknál.”
 • 1. Csetneky 2012. szeptember 07. 16:08
  „Talán gyurcsányi és a többi böszme pénzelhetné őket, persze kizárólag saját forrásból.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életfogytiglani büntetést kapott a halálbrigád vezetője

Bűnszervezetben elkövetett emberölésben, lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélésben, többrendbeli rablásban, lopásban és súlyos testi sértésben mondta ki bűnösnek a törvényszék Varga Sándort. Tovább olvasom