Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -3°C Még több cikk.

Jobbik: teszt nélkül ne vegyék használatba a tűzoltók új védőruháját

˝Az első csapatpróba teszteredménye során több tűzoltó szenvedett égési sérüléseket, ennek ellenére sikeresnek értékelték.˝ - áll a közleményben.
˝A tűzoltók számára új védőruhát fejlesztenek ki, ám az első csapatpróba teszteredménye során több tűzoltó szenvedett égési sérüléseket. Ennek ellenére a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és Bakondi György főigazgató sikeresnek értékelte a próbát, és kisebb módosítások után, újabb teszt nélkül rendszeresítették a védőruhát.

A Jobbik elutasítja, hogy a tűzoltók számára megbízhatatlannak ítélt védőruhát kényszerítsen a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a vonulós állományra. Ugyanis nem a főigazgatónak, hanem a vonulós állománynak kell tűzbe mennie benne, így elengedhetetlen, hogy a tűzbe önként, életeket és vagyont menteni induló tűzoltó megbízzon az öltözetben, amitől az élete függ.

Ellenkező esetben olyan, pszichikailag visszarettentő mértékű életveszély vállalását várja el a tűzoltóktól mind a kormány, mind a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, ami leszerelési hullámot indíthat el, illetve éles bevetés során eredményezhet olyan mértékű hezitálást, amely a szükségtelen vagyoni káron túl emberi életek elvesztésével járhat.

A Jobbik követeli a kormánytól, hogy avatkozzon be, hívják vissza a vonulós tűzoltók által jelenlegi állapotában alkalmatlannak és életveszélyesnek ítélt védőruhát! Mindenki érdeke az, hogy a valóban tűzbe vonuló állomány által is sikeresnek értékelt csapatpróba után, megbízhatónak ítélt védőruházatot tegyék kötelezővé.˝ - áll a közleményben.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhunyt Kárpáti Ferenc, a Németh-kormány honvédelmi minisztere

Pénteken este hosszan tartó betegség után, életének 87. évében elhunyt Kárpáti Ferenc, a Németh-kormány honvédelmi minisztere. Tovább olvasom