Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Jobbik: ˝szájkosár˝ helyett a problémákkal való szembenézésre van szükség

A Jobbik felháborodva értesült arról, hogy a nemrégiben megalakult Klebelsberg Iskolafenntartó Központ (KIK) megtiltotta az iskolaigazgatóknak, hogy a közoktatási intézmények átvétele körüli problémákról a sajtónak nyilatkozzanak. Erről Farkas Gergely ellenzéki országgyűlési képviselő ír az MTI-hez eljuttatott keddi közleményében.
Az fn24 portál múlt pénteken adott hírt arról, hogy január 3-án az iskolavezetők levelet kaptak a KIK-től. "Felhívom szíves figyelmüket, hogy valamennyien a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ munkatársai vagyunk. Az állami intézményfenntartó központot az elnök képviseli. A kommunikációs szabályzat kiadásáig az intézményvezetők közvetlenül nem nyilatkozhatnak. Kérem, hogy a média munkatársaitól a kérdéseket kérjék be, a rá adandó válaszokat fogalmazzák meg és küldjék be az e-mail címemen a KIK-központba, ahol a kommunikációs munkatársak érdemben foglalkoznak a megkeresésekkel" – olvasható a levélben.

A Jobbik szerint mindez egyértelművé teszi a helyzetet, hogy a kormány sikerpropagandájával ellentétben nagyon súlyos gondok adódtak az intézményeknél, és ma is bizonytalanság övezi a jövőt. "Ha igaz lenne a csak sikereket hangoztató kormányzati kommunikáció, akkor miért lenne szükség az említett szájkosárra, miért ne mondhatnák el csupa pozitív tapasztalataikat az igazgatók?" - teszi fel a kérdést Farkas Gergely.

Hangsúlyozza: a Jobbik mindig is egyetértett az oktatásban való nagyobb állami szerepvállalással, de az elfogadott törvényjavaslat kapcsán többször figyelmeztetett arra, hogy ezzel "a ló túloldalára esik a kormány". Ráadásul szerinte az intézkedéseket előkészítetlenül, kapkodva, megfelelő tájékoztatás nélkül vitték véghez, és az átálláshoz szükséges költségvetési források is bizonytalanok.

Az ezek következményeként az iskolák többségében kialakult káosz, tanácstalanság elkerülhető lett volna, ha nem csak a saját feje után megy az államtitkárság, hanem hallgat többek között a Jobbik szakmai kritikáira, óvatosságra intő figyelmeztetésekre - közölte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A rendőrség az itatós rablásokra és az öregezésre figyelmeztet

Két bűncselekménytípus: az úgynevezett itatós rablások, illetve az "öregezés" veszélyeire hívták fel… Tovább olvasom