Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 13°C Még több cikk.

Jobbik: Scheiring Gábor adja vissza mandátumát!

A Jobbik arra szólította fel Scheiring Gábor LMP-s képviselőt, hogy adja vissza parlamenti mandátumát, ha heti egy napot fog dolgozni a Parlamentben, és azt sem őszinte hittel.
A Jobbik arra szólította fel Scheiring Gábor LMP-s képviselőt, hogy adja vissza parlamenti mandátumát, ha heti egy napot fog dolgozni a Parlamentben, és "azt sem őszinte hittel".

Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője pénteken este ezt arra reagálva közölte, hogy az MTI birtokába került levélben Scheiring Gábor azt írta: a következő kilenc hónapban doktori disszertációjának szenteli idejét, február elsejétől lemond a párt gazdasági kabinetjének vezetéséről, mandátumát egyelőre azonban megtartaná.

A Jobbik pofátlanságnak tartja, hogy Scheiring Gábor "még kérkedik is" azzal, hogy az általa tervezett heti egy nap parlamenti munka mellett sem kíván lemondani mandátumáról. Közölték: az LMP-frakciót szintén elhagyó Kaufer Virág is csak azt bizonyította, hogy "Lehet Más a Pulóver", amikor plenáris ülésen kötögetett, Scheiring Gábor pedig azért nem vett részt tavaly március óta az Országgyűlés gazdasági bizottságának egyetlen ülésén sem, "mert úgy gondolta, ettől lesz más a politika".

Scheiring Gábor levelében rámutatott: "Nem tudok mit kezdeni a folyamatosan újratermelődő belső káosszal és állandósult amatörizmussal és a vele járó teljesítményellenes szervezeti kultúrával; nem tudok mit kezdeni azzal, hogy a racionalitás helyett frusztrációk és hisztériák keretében kezeljük a konfliktusokat, nem tudok mit kezdeni az állandó paranoiás hangulattal, nem tudok mit kezdeni a bázisdemokráciának hazudott informális alkuk politikájával, nem tudok mit kezdeni azzal, hogy két év alatt az ármánykodás elég magas fokát honosítottuk meg; nem tudok mit kezdeni azzal, hogy ebben a szervezetben az embernek, mint embernek nincs értéke, nem tudok mit kezdeni azzal az eljárással, ahogy Virág lemondott a mandátumáról; és azzal meg pláne nem tudok mit kezdeni, hogy ezzel az egésszel úgy fest, nem akar/mer igazán senki sem foglalkozni" - fogalmaz.

Olvasóink írták

 • 4. gjozsi88 2012. január 14. 15:57
  „1!
  A mandátumot a házelnök sem vonhatja kétségbe.....igy jogosultsága sincs!!!!
  Ahogy a házszabály is a parlament működését határozza meg....ez nem tévesztendő össze a választó jogi törvény rendelkezéseivel!!!!
  A mandátum az utóbbi hatásköre, nem a házszabályé!!!!
  Ha lenne ilyen jogosítványa Kövérnek, már az 1 millió szavazót képviselő MSZP nem lenne parlamenti párt!!!!!”
 • 3. Kránitzné 2012. január 14. 14:49
  „1. sharapova2008 2012.01.14. 11:08
  Igazad van.....Magától le kellene mondania.Így lenne tisztességes.Valóban nem a Jobbiknak kellene ilyeneket szóvá tenni.Már a bejelentése előtt vissza kellett volna adni a mandátumát.”
 • 2. kikelet_ 2012. január 14. 13:30
  „sharapova2008: miért bánt téged ez a hír?”
 • 1. sharapova2008 2012. január 14. 11:08
  „Nem a Jobbik kompetenciája annak megítélése,hogy ki adja vissza a mandátumát! Erre a Házszabály alapján a Parlament elnöke jogosult,a Jobbiknak pedig KUSS!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Korszerűsítésre pályázhatnak a borászok, beruházásra nincs keret

Ültetvények korszerűsítésére és technológiai fejlesztésekre pályázhatnak a borászatok 2012-ben,… Tovább olvasom