Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Jobbik: ostobaság a romagyilkosságok áldozatai családjának kárpótlása

Álságos, képmutató, ostoba és dilettáns döntésnek tartja a romagyilkosságok áldozatai hozzátartozóinak állami kárpótlását a Jobbik.
Álságos, képmutató, ostoba és dilettáns döntésnek tartja a romagyilkosságok áldozatai hozzátartozóinak állami kárpótlását a Jobbik – mondta Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője szombaton az MTI-nek.

Az ellenzéki országgyűlési képviselő szerint ez ismét a kettős mérce klasszikus esete. A szóvivő hangsúlyozta, hogy nem a szerencsétlenül járt családoktól sajnálják a támogatást, de ez a lépés szerintük ellenszenvet fog kelteni a teljes magyar cigánytársadalommal szemben.

Mirkóczki Ádám emlékeztetett arra, hogy miközben a Fidesz és Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter rendszeresen arra hívja fel a Jobbik figyelmét, hogy áldozatok, gyilkosok és bűncselekmények között nincs különbség, addig a tárcavezető mostani döntése ezt cáfolja.

Az ellenzéki képviselő szerint az elmúlt évtizedben Magyarországon évente átlagosan 140 gyilkosság történt, az áldozatok eddig nem kaptak támogatást az államtól. A kormányzat a mostani döntésével a lehető legrosszabbat tette a cigánysággal, hiszen ez az integrációt nem viszi előbbre, de a cigány-magyar együttélés körüli problémát tovább mélyíti és társadalmi szempontból katasztrofális üzenete van - mondta.

A Jobbik szóvivője szerint mostantól vagy minden gyilkosságban elhunyt hozzátartozójának fizessen az állam kárpótlást - származástól, vallástól függetlenül -, vagy senkinek.

Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter csütörtökön jelentette be, hogy a kormány kártérítést ad a 2008-2009-ben romák ellen elkövetett gyilkosságsorozatban elhunyt áldozatok hozzátartozóinak.

Olvasóink írták

 • 12. machers 2013. augusztus 19. 20:38
  „Van vád, "paragrafus" és ítélet. Igaz, még csak első fokon.
  "aljas indokból, előre kitervelten, több ember sérelmére, részben sok ember életét veszélyeztetve, részben 14. életévét be nem töltött személy ellen elkövetett - emberölés"
  A kárpótlás nem szerepel a Btk-ban.
  Szögi Lajos meglincseléséhez hasonló bűntett sem nagyon fordult elő az elmúlt évtizedekben. Kárpótlás?”
 • 11. pancser 2013. augusztus 18. 19:26
  „10. machers 2013.08.18. 17:28
  Nem vitatkozom amit a választásokról írtál, van benne valami, hogy hoz szavazatokat. A paragrafusról meg azt mondhatjuk, hogy ilyen gyilkossági sorozat vagy hasonló, még nem fordult elő az újkori Magyarország történetében, ha a holocausttól eltekintünk, ezért nincs paragrafus sem.”
 • 10. machers 2013. augusztus 18. 17:28
  „9. pancser 2013.08.18. 16:32
  A Btk. melyik paragrafusa írja elő az etnikai alapú bűncselekmények áldozatainak a kárpótlását?
  Márpedig, ha ilyen nincs, akkor ez semmi más, mint pozitív diszkrimináció, melynek a célja, így a választási év közeledtével, semmi más, mint a szavazatok vásárlása. Van akinél a rezsicsökkentés az ár, van ahol ez nagyobb tételt jelent. Természetesen közpénzből semmi sem drága. Ezzel viszont borul az "egyenlősdi".
  Gondolom Erdélyben sem azért verték agyon a cigányokat, mert túlzottan becsületesen és barátságosan viselkedtek a falu lakóival. Bár ezután - vélhetően - jelentősen javult a hozzáállásuk a falu közösségi életéhez. Már annak, aki ott mert maradni.”
 • 9. pancser 2013. augusztus 18. 16:32
  „Nem értek egyet a Jobbikal! Itt etnikai alapú gyilkosság történt előre megfontoltan, ez a kártérítés egy elvárható gesztus. Nem is egyedülálló. Romániában, Erdélyben történt egy eset, a falu román lakói felperzselték a cigányok házait és agyonvertek néhányukat. A román állam mindegyik családot kártalanította, helyesebben, kész berendezett házakat kaptak.”
 • 8. Mazzola 2013. augusztus 18. 15:02
  „Talan öket is lovagga kene ütni mint a kapitano-t.”
 • 7. Kukac40 2013. augusztus 18. 13:11
  „Igaza van a Jobbiknak!! A cigók áldozatai mikor kapnak kárpótlást?”
 • 6. Madarász 2013. augusztus 17. 20:28
  „Egyet kell értsek a jobbikkal, a törvények vonatkozzanak mindenkire egyformán, ítéljék el a bűnösöket, de ne bánjanak az áldozatokkal másként, mint bármelyik családdal, akinek a hozzátartozóját megölik.”
 • 5. tudorka 2013. augusztus 17. 19:08
  „És Szögi Lajos családja milyen kárpótlást kapott?
  FIDESZESEK húzzatok a p...-ba.
  Rohadt politikai számítás, közpénzből finanszírozott kampány ez is. Igaza van a JOBBIK-nak!”
 • 4. Filtec 2013. augusztus 17. 17:53
  „Ebből is üzlet lett, mint a ...?”
 • 3. Bali01 2013. augusztus 17. 15:55
  „Szerintem meg kitüntetést is kéne adni a pénz mellé,ha már áldozatosdit játszanak.Ha majd elverték a lét,jön az életjáradék?”
 • 2. blaze 2013. augusztus 17. 14:55
  „"Álságos, képmutató, ostoba és dilettáns döntés" No, akkor miért kell csodálkozni? Orbánnak és holdudvarának egyfolytában ilyen ötletei vannak!”
 • 1. oxana 2013. augusztus 17. 14:12
  „Kivételesen egyet értek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Turistára támadó rablót fogtak el Hajdúszoboszlón

Néhány óra alatt elfogott a rendőrség pénteken egy férfit, aki megtámadott és kirabolt egy lengyel… Tovább olvasom