Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Jobbik: Orbán bejelentése csak színjáték

A Jobbik szerint "csak színjáték" Orbán Viktor miniszterelnök csütörtöki kijelentése, miszerint "ezen az áron, így nem" kell biztonsági, pénzügyi garancia a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF) és az Európai Uniótól - mondta az MTI-nek Volner János az ellenzéki párt alelnöke.
A Magyar Nemzet csütörtöki számában írt arról, hogy megismerték a kormánypárti képviselők az IMF követeléseit, a honatyák szerda este a sárvári frakcióülésen kaptak tájékoztatást a feltételekről. A lap szerint az IMF követelései a következők: nyugdíjcsökkentés, nyugdíjkorhatár-emelés, családipótlék-csökkentés, személyijövedelemadó-emelés, privatizáció, az utazási kedvezmények csökkentése, bürokrácialeépítés, általános, értékalapú ingatlanadó, az önkormányzatok kiadásainak csökkentése, a bankadó eltörlése és pénzjuttatás a bankszférának.

Orbán Viktor a Magyar Nemzetben megjelent IMF-kölcsönfeltételekre utalva csütörtök délután közölte: "ezen az áron, így nem" kell biztonsági, pénzügyi garancia a valutaalaptól és az Európai Uniótól. A miniszterelnök elmondta: a kormány a következő napokban egy alternatív IMF/EU-tárgyalási javaslatot készít.

Volner János erre úgy reagált: Orbán Viktor "többször tett már 180 fokos fordulatot a véleményében" az IMF megítélése kapcsán, de a Jobbik nem hiszi, hogy a mostani bejelentés egy valódi "pálfordulás" lenne. Az ellenzéki párt véleménye szerint a miniszterelnök csütörtöki szavai ellenére a kormány meg fog állapodni az IMF-el és fel fog venni hitelt a valutalaptól, a mostani kijelentéseivel "csak a hazai közvéleményt akarja Orbán Viktor megnyugtatni, hogy a kormány igenis síkra száll az IMF-el szemben a magyar emberek érdekeiért." Volner János hangsúlyozta azt is, hogy az IMF-el által elvárt lakossági megszorítások egyáltalán nem jelenthettek meglepetést a kormánypárti politikusoknak, hiszen a valutaalap minden esetben hasonló feltételeket szab a segítségéért cserébe.

Olvasóink írták

 • 5. háté 2012. szeptember 06. 21:58
  „3. pancser -OV. egy ártatlan szűzlány!
  Téged szűzen is kitart!- de meddig, zsé?”
 • 4. Ambar 2012. szeptember 06. 21:08
  „Tévednek ,nem színjáték :Hazugság!”
 • 3. pancser 2012. szeptember 06. 19:44
  „Ha Vona Gábort börtönben látom meg fogok nyugodni. A Jobbik csak ne vádoljon senkit, hozzájuk képest OV. egy ártatlan szűzlány!”
 • 2. embertelen 2012. szeptember 06. 19:20
  „Orbán Viktort kellene már őrizetbe venni az állandó, jellemtelen hazudozásai miatt”
 • 1. embertelen 2012. szeptember 06. 19:09
  „Orbán bejelentése nem egy színjáték, hanem egy beteges hazudozó üzenete nemzetének és a világnak, hogy tisztelt hölgyeim és uraim, én - mint a magyar nép vezére - nem vagyok beszámítható!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

LMP: nem biztos, hogy a valódi feltételek meg

Az LMP véleménye szerint korántsem biztos, hogy valódi az az állítólag a Nemzetközi Valutaalap… Tovább olvasom