Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Jobbik: növelni kell az államilag finanszírozott felsőoktatási helyek számát

A Jobbik az államilag finanszírozott felsőoktatási helyek számának növelését sürgeti, mert értékelésük szerint a jelenlegi rendszer nem biztosítja a társadalmi mobilitást.
Dúró Dóra, a parlament kulturális bizottságának jobbikos elnöke pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján az Aktív Fiatalok kutatására hivatkozva azt mondta: a hallgatók fele olyan családból érkezik az egyetemekre, főiskolákra, ahol legalább az egyik szülő diplomás.

A szegény családba születettek sorsa megpecsételődik, nem tudják őket magasabb színvonalú iskolába járatni szüleik, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) pedig nem tudta csökkenteni a különbségeket a köznevelésben - összegzett a jobbikos politikus, aki szerint az önkormányzatoknak továbbra is meg lehetne adni az intézményfenntartás lehetőségét vagy szélesebb jogosítványokat.

Dúró Dóra utalt arra is, hogy a hallgatók pénzüknek csak kis hányadát költik szórakozásra, a nagyobb rész lakhatásra és utazásra megy el. Az esélyek javításával indokolta azon javaslatukat, hogy a diákok egy alkalommal ingyenesen tehessenek nyelvvizsgát.

A jobbikos politikus szóvá tette, hogy nem kapott támogatást az a módosító javaslatuk, amely megváltoztatta volna a költségtérítéses és állami hallgatók közötti átsorolást. Szerinte a mostani rendszer rossz és mindössze a hallgatók egy százaléka tud élni a lehetőséggel.

A felmérés alapján a Jobbikról a legtöbb hallgató támogatásával rendelkező pártként beszélt és kijelentette: tiltakoznak a György Péter által az ELTÉ-n kezdeményezett rasszizmus kultúrtörténete című tárgy ellen, szerintük nincs szükség direkt pártpolitikai célú kurzusokra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fónagy: a kormány elfogadta az új taxisrendeletet

Az autókra vonatkozó műszaki követelmények 2018. január elsejétől lépnek életbe. Tovább olvasom