Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Jobbik: Nem vagyunk antiszemiták!

A Jobbik szerint a lényegi kérdésekben valóban igazi frontvonal van köztük és az összes többi párt között, a zsidóság kérdése azonban nem érdekli őket.
A Jobbik szerint a lényegi kérdésekben valóban igazi frontvonal van köztük és az összes többi párt között, a zsidóság kérdése azonban nem érdekli őket, származás alapján ugyanis nem tesznek különbséget az emberek között. A párt szóvivője elmondta, építő és romboló egyénekre osztják a társadalmat, arról pedig nem tehetnek, hogy a cigányság jelentős része az utóbbi kategóriába sorolható, Izrael pedig élen jár a magyar érdekek sértésében.

Mirkóczki Ádám Fellegi Tamás volt fejlesztési miniszter szerdán Washingtonban tett tanúvallomására reagált így az MTI-nek. A korábbi tárcavezető az amerikai képviselőház külügyi bizottságának egyik albizottságának európai antiszemitizmusról és politikai iszlámról tartott meghallgatásán nyíltan antiszemita és cigányellenes pártnak nevezte a Jobbikot. Fellegi Tamás azt mondta, az antiszemitizmus kérdésében világos demarkációs vonal húzódik a Jobbik, illetve a jobbközép kormány és a magyar politikai fősodor többi pártja között.

A Jobbik szóvivője szerint a valódi demarkációs vonal nem az antiszemitizmusban, hanem a "lényegi kérdésekben" van köztük és az összes többi párt között. Mint mondta, az igazán súlyos kérdésekben, így például az Európai Unió, az államadósság és a NATO ügyében csak a Jobbik fogalmazott meg különálló véleményt az elmúlt 23 évben, a párt pedig büszke is erre a demarkációs vonalra.

Mirkócki Ádám kiemelte, Fellegi Tamás és a kormány a többi politikai erőhöz hasonlóan "szánalmas módon," folyamatosan a politikai korrektség jegyében "mindenki előtt meghunyászkodnak állandóan, ha Izrael, ha Amerika, ha Brüsszel érdekéről van szó". Kijelentette azt is, hogy a Jobbik soha nem ment volna el egy amerikai albizottságba tanúskodni.

Az ellenzéki politikus úgy látja: "aki ma nevén nevezi a tényeket arra rásütik azonnal, hogy antiszemita, rasszista". Pedig egyáltalán nem vagyunk antiszemiták, vagy rasszisták - tette hozzá, aláhúzva: "kétféle embertípust ismerünk: építőt és rombolót, nem tehetünk róla, hogy például a cigányság jelentős része Magyarországon a romboló kategóriába tartozik". "Mi is nagyon sajnáljuk, ezt inkább meg kéne oldani, nem pedig cigányellenességről beszélni" - húzta alá Mirkóczki Ádám, aki ellentmondásosnak nevezte Fellegi Tamás azon kijelentését, miszerint az antiszemitizmus erősödése mellett zsidó reneszánsz is tapasztalható lenne Magyarországon. A szóvivő erről azt mondta, nem különböztetnek meg senkit származása alapján. "Abszolút nem érdekel, hogy ki zsidó, meg ki nem zsidó, az érdekel, hogy Magyarország gazdasági és politikai érdekeit kik sértik, hát abban Izrael sajnos élen jár" - fogalmazott.

Olvasóink írták

 • 10. koppenhágó 2013. március 05. 06:16
  „8. pancser 2013.03.01. 21:09

  végre egy olyan település ahol nem a magyarok vannak megfélemlítve.”
 • 9. Valaki 2013. március 03. 10:25
  „Megszüntették, de téged ott felejtettek. :)”
 • 8. pancser 2013. március 01. 21:09
  „4. dödike 2013.02.28. 09:37
  Gondolom akkor szabadult amikor az SZDSZ egészségügyi okosai megszüntették a Lipótot!
  A Cloaca maxima portál megdicsérte, nem hinném ezért sem hogy átesett a ló másik oldalára. A fajtája eltitkolt jövőképét vetíti előre, ez várna ránk amit ő bemutat. Meg is dicsérik, hogy azon a településen a cigányok megfelelően meg vannak félemlítve a gyerekek az iskolában megfelelő hazafias nevelést kapnak, mert kórusban szavalják az un. magyar Hiszekegyet.”
 • 7. háté 2013. március 01. 15:50
  „"Abszolút nem érdekel, hogy ki zsidó, meg ki nem zsidó, - igaza van!
  Csak mi az igazság?
  A magyarság nyúzói, ki-rablói, uzsorásai bizony ezek! A magyar emberek életét sanyargatói, - ezek!
  Mi békében szeretnénk élni szülőföldünkön, - ezekkel képtelenség!”
 • 6. Valaki 2013. február 28. 21:02
  „Átesett dedókán? :)”
 • 5. Pretorianus 2013. február 28. 11:38
  „4. dödike 2013.02.28. 09:37
  A polgármester átesett a ló túloldalára...
  Te pedig ez alapján általánosítasz...”
 • 4. dödike 2013. február 28. 09:37
  „Hát amit a" Házon kívül"-ben az Érpataki polgármesterről láttam,az alapján nagyon is.”
 • 3. koppenhágó 2013. február 28. 07:12
  „a cigányság jelentős része Magyarországon a romboló kategóriába tartozik
  Magyarország gazdasági és politikai érdekeit kik sértik, hát abban Izrael sajnos élen jár
  nagyon röviden...”
 • 2. pancser 2013. február 27. 22:24
  „Dehogynem, nagyon is!”
 • 1. Csetneky 2013. február 27. 21:45
  „"építő és romboló egyénekre osztják a társadalmat, arról pedig nem tehetnek, hogy a cigányság jelentős része az utóbbi kategóriába sorolható, Izrael pedig élen jár a magyar érdekek sértésében"

  Ez a lényeg és az igazság. Akinek ez nem tetszik, változtasson rajta.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatszázmilliárd forintnyi adósságot vállal át az állam az önkormányzatoktól

Szerdán megkezdődött az önkormányzatok mintegy 600 milliárd forintnyi adósságának állami… Tovább olvasom