Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Jobbik: nem jutottunk közös nevezőre Orbán Viktorral a gárdaügyben

A Jobbik parlamenti képviselői csütörtökön kulturált hangvételű beszélgetést folytattak Orbán Viktor miniszterelnökkel, amelyen azonban a "gárdaügyben nem sikerült zöld ágra vergődnie" a feleknek.

Vona Gábor hangsúlyozta: a kormányfő meghívásával azt szerették volna elérni, hogy a politika képes legyen megoldást, kompromisszumot találni ebben a "több ezer ember életét meghatározó" kérdésben.

A Jobbik célja, hogy "dekriminalizálják" a gárda ügyét, így a gárdisták végre nyugodtan élhessenek politikai szabadságjogaikkal, azonban ennek garantálására Orbán Viktor semmilyen fogadókészséget sem mutatott - fejtette ki a politikus.

Orbán Viktor a Jobbik frakciójának felkeresésével elfogadta a 855 ezer ember szavazata által parlamentbe került pártot, így a jövőben mindenki számára egyértelmű lesz, hogy a Jobbik "kihagyhatatlan" szereplője a magyar közéletnek - összegzett a pártelnök.

Vona Gábor ugyanakkor azt is megjegyezte, hogy a gárda kérdése ettől függetlenül továbbra is "komoly konfliktustéma" lesz a Jobbik és a kormány között.

A képviselő emellett arról is beszélt, hogy a hatalom a kormányváltás ellenére továbbra is "jogi úton próbálja elfojtani" a Magyar Gárda által felvetett társadalmi problémákat, amely így meglátása szerint biztosan "visszahullik" majd a kabinetre.

Vona Gábor kiemelte továbbá, hogy a kormánynak - a Jobbikkal ellentétben - egyelőre nincs kialakult álláspontja a politikusi álláshalmozás, vagyis például az egyidejű országgyűlési és önkormányzati tisztségviselés betiltásáról.

Kiemelte: a Jobbik a megbeszélés során elfogadhatatlan választ kapott a kormányfőtől Magyarország Izraelhez fűződő viszonyáról. Orbán Viktor azt mondta, hogy Magyarország Izrael-politikája megegyezik az Európai Unióéval, míg a Jobbik szerint hazánk ebben a kérdésben nincs azonos helyzetben a többi tagállammal - fűzte hozzá.

Vona Gábor szerint a fentiekkel ellentétben egyetértés mutatkozott közöttük abban, hogy Magyarország legsúlyosabb problémája a népességfogyás, amelynek visszafordítása minden pártpolitikai érdeket felülír.

A megbeszélésen a Jobbik egy a "cigány-magyar együttélés feltárására" szolgáló eseti bizottság felállítását is szorgalmazta a kormányfőnél. A Jobbik vezetőjének tájékoztatása szerint Orbán Viktor az Országgyűlésre bízta a testület felállítását.

Olvasóink írták

 • 4. GYMS 2010. július 17. 13:05
  „2.! Orbán a választások előtt is világossá tette, hogy nem tűri a gárdát (vö.: "két pofon") és most is eképpen nyilatkozott.
  Amúgy Gárda ügyben már a jobbikos képviselők is megosztottak! Többen már hagynák a francba az egészet...”
 • 3. GYMS 2010. július 17. 12:59
  „1. írta: "Íme a Fidesz nagy kétharmados demokráciája!"

  Igen...mi szavaztuk meg és nem hogy nem zavar az "egész pályás letámadás", de kifejezetten elvárjuk a Fidesztől a tisztogatást! Orbán Viktor nem Antall József, aki az első komcsi eltávolításánál a gatyájába csinált az elvtársi médiahisztitől!”
 • 2. janika 2010. július 16. 07:47
  „Viktornak nem kell a gárda, mert nekik nem tudna dirigálni és Ők nem szoktak a parancsuralomhoz!”
 • 1. háté 2010. július 15. 20:18
  „Ez a cézár rosszabb, mint a vörösök,--róluk tudtak, hogy ellenség.
  --ettől a fölfuvalkodott majomtól hányingere lesz az embernek!
  ----a hír!
  Botrány! Az új budapesti rendőrfőkapitány édesanyja a Fidesz gazdasági vezetője

  Tóth Tamás"Budapest új rendőrfőkapitányának édesanyja valóban a Fidesznél dolgozik. Tóth Józsefné a kilencvenes évek óta a Fidesz Magyar Polgári Szövetség gazdasági vezetője" - erősítette meg az [origo] információját Krakkó Ákos, a párt parlamenti frakciójának sajtófőnöke.

  "Mielőtt kinevezésének körülményeiben bárki is politikai döntést keresne vagy vélne felfedezni, fontos megjegyezni, hogy Tóth Tamás az elmúlt nyolc évben érte el szakmai pályafutásának eddigi legmagasabb szintjeit" - közölte Krakkó. A Fidesz szerint Tóth személyében megfelelő rendőrszakembert választott a miniszter, aki a klasszikus rendőri karrier minden lépcsőfokát végigjárta. Kapitányságvezetői munkája során mind a Rákosmente, mind pedig a Belváros bűnügyi statisztikái is javultak - tette hozzá a sajtófőnök.

  Íme a Fidesz nagy kétharmados demokráciája! A demokrácia egyik sajátossága ugyanis, hogy a rendőrség pártoktól független, jelen esetben pedig egyértelmű politikai szál köti össze a rendőri vezetést a kormánnyal. Persze ne is keressünk politikai döntést az ügyben. Elnézést kérünk!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán üdvözli, hogy Sólyom a legkorábbi időpontra írta ki a választást

A miniszterelnök üdvözli, hogy Sólyom László államfő a lehető legkorábbi időpontra írta ki az… Tovább olvasom