Kisalföld logö

2018. 10. 21. vasárnap - Orsolya 7°C | 15°C Még több cikk.

Jobbik: napirenden az első ellenzéki törvényjavaslat

A Jobbik történelmi pillanatként értékeli, hogy előterjesztésük napirendre tűzésével a ciklusban először tárgyalhat az Országgyűlés ellenzéki törvényjavaslatot.

Novák Előd képviselő, a Jobbik alelnöke keddi sajtótájékoztatóján "A szovjet megszállást követő szocialista rendszerek által biztosított politikai nyugdíjprivilégiumok megszüntetéséről és a szocializmus áldozatainak társadalombiztosítási kompenzációjáról" szóló indítványukat kompromisszumos javaslatként minősítette, amely nem számoltatja el a kommunista bűnösöket, de legalább kimondja, ne kaphasson kiemelt "luxusnyugdíjat" az, aki az előző rendszerben állami vagy pártvezető volt.
Külön kitért arra, hogy az előterjesztés tárgyalása éppen Horthy Miklós Budapestre való bevonulásának 91. évfordulóján történik meg, amikor a Jobbik este tüntetést is rendez.
Schneider Tamás képviselő szerint javaslatuk még enyhén is fogalmaz, nincsenek benne a felsorolásban például a megyei KISZ-titkárok, akiket ő szintén eltiltana a kiemelt nyugdíjazástól. Jelezte, hogy ezért nyitottak az előterjesztés szigorítására.
Megjegyezte azt is, indítványuk a már nyugdíjba vonult emberekre vonatkozik, az előző rendszer még ma is főállású politikusaira nem.

Olvasóink írták

 • 5. load 2010. november 17. 10:49
  „2. janika
  Tedd fel magadnak a kérdést, hogy mi a különbség az elévülés és a visszamenőleges hatályú törvénykezés között, és próbálj rá válaszolni!
  Ha nem megy, szólj és segítek.”
 • 4. meir 2010. november 17. 01:56
  „Akkor KEPIRO SANDOR-t is a birosag ele!!!!!!!”
 • 3. igazszó 2010. november 16. 19:10
  „Éppen ideje rendet tenni, és igazságot! Köszönjük JOBBIK! VÉGRE VAN, AKI NORMÁLISAN GONDOLKODIK!”
 • 2. janika 2010. november 16. 17:28
  „Igen a bűnözést, akár húsz évre visszamenőleg is lehet tárgyalni, mi az, hogy lehet kell is!”
 • 1. load 2010. november 16. 13:13
  „Terjed a visszamenőleges hatályú törvénykezés, mint a lepra.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A trükközők most veszthetnek

Miközben a híradások szinte egyöntetűen a kötelezős átlagdíjak csökkenéséről tudósítanak, 50–70 ezer autósnak biztosan kedvezőtlenebb lesz a jövő évi díja. Tovább olvasom