Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 2°C Még több cikk.

Jobbik: Mutassa meg diplomáját a fideszes Bánki Erik!

A jobbikos Szilágyi György szerint éveken át valótlanul tüntette fel iskolai végzettségét a fideszes Bánki Erik.
Bánki Erik fideszes képviselő visszautasítja azt az vádat, hogy éveken át valótlanul tüntette volna fel iskolai végzettségét.

Mint azt az MTI-nek kedden a Jobbik vádjaival kapcsolatban elmondta, az Országgyűlés honlapján olvasható önéletrajza május 10-én új formát kapott, s ekkor került bele,"technikai hibaként", hogy rendelkezik diplomával, ám ezt a kitételt május 21-én már korrigálta is. Ugyanakkor megjegyezte, hogy a parlamenti honlapon, iskolai végzettségeinek feltüntetésekor mindig is felsőfokú képesítésként szerepeltette végzettségét.

A tévesen feltüntetett információ csak az életrajzában bukkant fel egy rövid ideig, abban a rubrikában azonban, amely az iskolai végzettségét tüntette fel, végig helyesen szerepelt az adat - emelte ki.

Hangsúlyozta: ezt megelőzően is az szerepelt, s hétfő óta is újra az szerepel az önéletrajzában, hogy felsőfokú közgazdász képesítéssel rendelkezik. Mint azt megerősítette, ez valóban nem diploma, de felsőfokú képesítésnek számít.

Ezzel kapcsolatban közölte még: a képzése, a diplomával ellentétben nem szakdolgozattal, hanem záró dolgozattal zárult, amelyre ötös minősítést kapott, azzal a megjegyzéssel, hogy a turizmusbankról szóló anyag kidolgozottsága "PhD-szintű". Hozzátette: az iskolát az Econovum Akadémia Kft.-nél végezte.

Bánki Erik úgy vélte: a politikusi képesség nincs diplomához kötve, ezt szerinte Szilágyi György jobbikos képviselő is tudhatja, hiszen ő szintén nem rendelkezik diplomával. Közölte még: a politikában töltött huszonkét év alatt "végigjárta a ranglétrát", és többször választották meg egyéni képviselőként választói, akik tudták: nincs diplomája.

A jobbikos Szilágyi György kedden arról beszélt: Bánki Erik éveken át valótlanul tüntette fel iskolai végzettségét.

Korábban:

A jobbikos Szilágyi György szerint éveken át valótlanul tüntette fel iskolai végzettségét a fideszes Bánki Erik.

Az ellenzéki képviselő keddi budapesti sajtótájékoztatóján állításának alátámasztására a fideszes politikus országgyűlési honlapon közzétett önéletrajzait mutatta be. Mint elmondta: az egyik, a honlapra korábban feltett önéletrajza szerint Bánki Erik közgazdász diplomával rendelkezik, amelyet 2010-ben szerzett, a másik, módosított, 2012. május 21-i változat szerint közgazdász képesítése van, "amivel elismerte, hogy nincs diplomája".

Szilágyi György közlése szerint a kormánypárti politikus a Econovum Akadémia Kft.-nél szerzett képesítést, ami egy OKJ-s tanfolyamnak felel meg. A Kft.-nél érettségivel vállalatgazdász képesítés, bármilyen korábbi diplomával pedig felsővezetői vállalatgazdász képesítés szerezhető meg - mondta.

Az ellenzéki politikus arra volt kíváncsi, hogy Bánki Erik hol szerzett 2010-ben közgazdászdiplomát, vagy ha nem szerzett ilyen végzettséget, akkor két éven keresztül ezt miért tüntette fel.

A jobbikos képviselő Orbán Viktor miniszterelnöktől, a Fidesz elnökétől arra vár választ: mielőtt az EP-képviselői helyre jelölte az államfővé választott Áder János helyére Bánki Eriket, megkérdezte-e tőle, hogy rendelkezik-e diplomával, illetve azt, hogy miért állított valótlant ez ügyben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Marihuanát foglaltak le Pécsen: egymilliót ér a fű

Összesen egymillió forint értékű kábítószert foglalt le a rendőrség egy rajtaütés és egy házkutatás… Tovább olvasom