Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Jobbik: Lépjen ki az alkotmány-előkészítő bizottságból is a Fidesz!

A Jobbik azt szeretné, ha - a sajtóbizottság ellenőrző albizottsághoz hasonlóan - az alkotmány-előkészítő bizottságból is kilépne a Fidesz.

Novák Előd, a párt országgyűlési képviselője az MTI-hez szerda este eljuttatott közleményében emlékeztet arra, hogy a médiát szabályozó törvények végrehajtását vizsgáló albizottság kormánypárti tagjai hétfőn lemondtak tagságukról álláshalmozásuk, illetve szándékos obstrukciójuk miatt.

Mint írja, Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője ezt így magyarázta: "vannak hülyeségek, amihez nem föltétlenül kell asszisztálni".

Novák Előd közölte: ezt a frakcióvezetői intelmet ajánlja a Jobbik a fideszes képviselők figyelmébe az alkotmányosság felfüggesztésének ügyében. "Az őszödi lapulás, a cinkos asszisztálás helyett tiltakozzanak a - jelenleg hivatalosan még - szabad mandátum elve alapján!" - fogalmaz.

A Jobbik felszólítja a Fideszt, hogy vonuljon ki az új alkotmány előkészítéséből. Novák Előd felidézi, hogy az elmúlt hónapokban több mint féltucatnyi alkalommal módosították az alkotmányt, esetenként egészen méltatlanul. Például Borkai Zsolt személyére szabva, a Jobbik ellen a rendőrökre szabott közélettől eltiltást 5-ről 3 évre módosítva, hogy ismét Győr polgármestere maradhasson. Ezt megteheti a Fidesz ezután is, "de az alkotmányosság tiszteletének hiánya miatt sem méltó az alkotmányozó nemzetgyűlés szerepének betöltésével új alaptörvényt létrehozni, sokkal inkább méltó örököse a sztálinista alkotmánynak".

Novák Előd arra is felhívja a figyelmet, hogy Alkotmánybíróság által megsemmisített törvény azonos tartalommal való, újbóli benyújtására nem talált korábbi példát a Képviselői Tájékoztató Központ.

A képviselő szerint Lázár János cinikus hasonlata (amiben a nép nem dönthet, azzal az Alkotmánybíróság se foglalkozhasson) azért is hamis, mert míg az Ab szakmai, addig a nép többségi alapon dönt, a kettőt nem lehet összehasonlítani.

Olvasóink írták

 • 5. hehe08 2010. október 28. 19:19
  „és a többi?????
  és a számla nélkül, bemondásra kifizetett havi többszázezres költségtérítés????
  ugyan emberek.....”
 • 4. meir 2010. október 28. 14:20
  „Novak,Vona,stb-stb mennyit is tesz netto zsebre/ho??
  abbol konnyu pofazni!!”
 • 3. kefefejű 2010. október 28. 08:00
  „"sajtóbizottságot ellenőrző albizottság".
  Hogy mik vannak... Javaslom, hogy állítsanak fel pót-albizottságot, ezen kívül helyettes pót-albizottságot, albizottság-koordináló al-albizottságot, és al-al-albizottságot. Nehogy véletlenül legyen akár egy semmirekellő képviselő is, aki nem tagja legalább öt ökör-körnek, és a végén csak az alapfizetését viszi haza...
  Szánalmas. Nem hülye adókat kellene kitalálni, hanem a sok teheteségtelen politikusnak saját magán kellene elkezdeni spórolni.”
 • 2. janika 2010. október 28. 06:17
  „A nép azért válassza a képviseletét, hogy a nyakán ülve onnan irányíthatja a kijelölt cél felé.De, ha csupán ott hízik és töketlenkedik, s egyre nehezebb lesz, és csak a mocsárba terelgeti, akkor a nép ezt nem engedheti tovább.”
 • 1. meir 2010. október 28. 00:38
  „Hat hogyne Novak Ur!!
  majd a Jobbik beulne rogton a Fityesz helyere!!
  ugytunik ehes a Jobbik??”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ab-ügy: A Fidesz túllőtt a célon a politológusok szerint

Az Alkotmánybíróság jogkörének szűkítésére tett fideszes javaslat összekovácsolhatja az ellenzéki erőket. Tovább olvasom