Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Jobbik: Lázár vezetésével milliárdos szerződéseket osztogat az NFÜ

A Jobbik szerint felháborító, hogy a Lázár János irányításával is milliárdos ügyvédi megbízásokat osztogat a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.
A Jobbik szerint felháborító, hogy a Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár irányításával is milliárdos ügyvédi megbízásokat osztogat a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) az egyik főosztályát segítő tevékenység ellátására - mondta az MTI-nek az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese szerdán.

Volner János ismertette: a közbeszerzési értesítő augusztus 12-én megjelent száma szerint a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség nettó 1 milliárd 23 millió forint értékben megbízta a Nagy és Pál Ügyvédi Irodát, valamint a CEU Tender Tanácsadó és Szolgáltató Kft.-t az NFÜ Közbeszerzési Felügyeleti Főosztályát segítő tevékenység ellátásával.

A Jobbik szerint a megbízási díj mértéke is "méltán rászolgál a magyar adófizetők felháborodására", hiszen ez az összeg közel hétezer ember havi átlagos jövedelmének felel meg. Kérdéses ugyanakkor az is, hogy a Fidesz-kormány minisztériumai, valamint azok háttérintézményei valóban annyira alkalmatlanok-e szakmailag a rájuk bízott közfeladatok ellátására, mint amennyire az az általuk kötött a milliárdos értékű vállalkozói szerződésekből látszik - mondta Volner János, felvetve: esetleg arról van-e szó, hogy egyeseknek "jobban megéri kiszervezni ezeket a közfeladatokat jó pénzért az ismerős cégeknek".

Miközben Lázár János - aki augusztus 1-jétől kormánybiztosként vezeti az NFÜ-t - az Állami Számvevőszék (ÁSZ) vizsgálatát kezdeményezi, amiért az NFÜ eddigi tevékenységével kapcsolatosan több büntetőeljárás is zajlik, a Jobbik szerint indokolt lenne a feladatkiszervezés rendszerét is haladéktalanul felülvizsgálni, "a közpénzeket indokolatlanul felemésztő, milliárdos volumenű" szerződéskötéseket azonnali hatállyal leállítani.

Az ellenzéki párt felszólítja Lázár Jánost, hogy ne kösse meg az ügyvédi irodával és a tanácsadó céggel a milliárdos szerződést, vagy ha ez már megtörtént, azt haladéktalanul szüntesse meg.

Olvasóink írták

  • 1. embertelen 2013. augusztus 14. 14:35
    „Úgy látszik, most Lázár a fidesz leggyengébb láncszeme, mert mindenki őt támadja szegényt, pedig csak arról van szó, hogy most mindent vele csináltat a vezér, ő most az új SzijjÁrtó, aki mindenhez ért.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Együtt-PM: képviselők se kaphassanak egyszerre fizetést és nyugdíjat!

Az Együtt-PM azt kezdeményezi, hogy országgyűlési és európai parlamenti képviselők, valamint… Tovább olvasom