Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Jobbik: Ki törődik a fiatalokkal?

Egy év semmittevés után a kormány végre jelét adta annak, hogy elkezd foglalkozni a jövő generációját jelentő ifjúsággal, ezért a Jobbik reménnyel tekint a szombaton bemutatott Új Nemzedék vitairatra.

˝Nem mehetünk el azonban szó nélkül amellett, hogy a Fidesz-kormányzat eddigi tevékenysége miatt a fiatalság is azon társadalmi rétegek egyike, amelyik az elmúlt egy év vesztesei közé tartozik. Sokan várták, hogy a nyolc év sokat emlegetett rombolása után az új kormány lépéseket tesz a fiatalok kiszámíthatóbb, tervezhetőbb jövője, az őket érintő problémák megoldása érdekében, de valójában szinte semmi nem történt. Ami mégis, az pedig csak a bizonytalanságot fokozta, elég ennek kapcsán megemlíteni a felsőoktatási és közoktatási törvényjavaslatok által kiváltott vitákat. A kormány hozzáállását mutatta az is, hogy az ellenzékben még hevesen követelt ifjúsági törvényt teljesen elfelejtették, és az is, hogy az új Alkotmányba a fiatalokkal kapcsolatban egy támogatást és biztosítékot jelentő passzus helyett mindösszesen egy mondatnyi elvárást fogalmaztak bele.

Az egyre nagyobb fokú reményvesztettséget támasztja alá a Tárki héten megjelent kutatási adata is, amely szerint a rendszerváltás óta nem tapasztalt magasságokba emelkedett a jövőjüket külföldön tervezők aránya a felnőtt lakosság körében, különösen a fiataloknál.

A Jobbik Ifjúságpolitikai Kabinetje mindezen előzmények ellenére ezúton is szeretné felajánlani segítéségét az ifjúsági stratégia elkészítésében, bízva abban, hogy az ország jövőjét jelentő fiatalok érdekében itt végre nem csak szavakban, hanem tettekben is megvalósul a nemzeti együttműködés.˝

Farkas Gergely országgyűlési képviselője, a Jobbik Ifjúságpolitikai Kabinetének elnöke

Olvasóink írták

 • 2. verembele 2011. május 16. 13:21
  „Tisztelettel.
  Fenti cikk elég drámai felhang..
  Külföldre menni...? Lehet, csak éppen a nyelvet is kell ismerni.
  A "Kormány" hozzálát, mint eddig mindegyik.
  "NA ÉS AZ ÉN MEG A TE NYUGDÍJADAT KI TERMELI MEG? "
  Üdv.”
 • 1. janika 2011. május 16. 12:44
  „Régebben a KISZ ma meg az, akik a nyugdíjasokkal törődik, Tehát a senki. A KISZ tagok, titkárok meg egész jól élnek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hatos lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 19. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a… Tovább olvasom