Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Jobbik: kaphassa készpénzben a fizetését minden munkavállaló

A Jobbik törvénymódosításban kezdeményezi, hogy a jövőben ne legyen a munkavállalás feltétele a bankszámla.
A Jobbik törvénymódosításban kezdeményezi, hogy a jövőben ne legyen a munkavállalás feltétele a bankszámla, vagyis bármely munkavállaló - beleértve a kormánytisztviselőket és a közalkalmazottakat is - készpénzben is megkaphassa a fizetését - jelentette be Z. Kárpát Dániel csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki képviselő ismertette: javaslatukkal a bankok túlzott nyereségét akarják csökkenteni. Emlékeztetett arra, hogy a tranzakciós illeték áthárításával a legnehezebb sorsú emberek még rosszabb helyzetbe kerülnek, hiszen a fizetésük bankból történő felvételekor még egyszer fizetnek a pénzintézetnek azért, hogy hozzájussanak a pénzükhöz. A Jobbik szerint ez az eljárás elfogadhatatlan, ezért kell lehetővé tenni, hogy a munkavállalók készpénzben is megkaphassák fizetésüket.

Az ellenzéki párt számításai szerint ezzel a módszerrel éves szinten több 10 milliárd forint maradhatna az embereknél - tette hozzá Z. Kárpát Dániel.

Olvasóink írták

 • 11. load 2013. január 18. 12:20
  „3. tricse
  A készpénzes bérfizetést semmi nem tiltja.
  Az hogy kényelmetlenebb, időrablóbb és drágább a kifizetőhelynek, az biztos.
  Szólj a munkahelyeden a bérosztálynak és a pénztárnak, szerintem akceptálják majd a kérésedet.
  Nálunk így megy.
  Ha állandó beszedési megbízás alapján fizeted a rezsidet, érdemes az erre szolgáló összeget átutaltatni, hogy ne kelljes sárga csekkezni, a készpénzes fizetési kötelezettségid fedezetét viszont a pénztárnál KP-ban felvenni.”
 • 10. pancser 2013. január 18. 11:59
  „8. embertelen 2013.01.18. 10:02
  A tranzakciós illeték az adósság törlesztésére megy. Ez nem leht indok! A bankjegy sem ingyen van.”
 • 9. Contar 2013. január 18. 11:55
  „Pont ellenkezőleg, kedves Jobbik: a készpénzforgalmat inkább csökkenteni kellene! A bankokat és pénztárakat pedig kötelezni, hogy a munkabér átutalások és havi kétszeri kp felvétel után semmit nem számolhatnak fel!”
 • 8. embertelen 2013. január 18. 10:02
  „Azzal, hogy a főhazug bevezette a tranzakciós illetéket, teljesen jogos a Jobbik felvetése! Lehessen szabadon megválasztani, hogy hogyan kapjam meg a fizetésem. Sokaknak számít, többek között nekem is, hogy másra költhetem, a hóvégi pénzhiányos időszakban, azt a pár száz forintot, amit ez a megszorítás okoz. Nem fogadható el az a magyarázat, hogy a készpénzben történő fizetésfelvétel többletköltséggel jár. Ezt a többletköltséget ne a dolgozó bérén akarják megspórolni!”
 • 7. ortadon 2013. január 18. 07:18
  „most is az a baj, hogy a jövedelmek egy részét nem lehet nyomon követni.
  Amennyiben mindenki bevallaná, hogy mennyit keres, befizetné utána a befizetni valót, akkor akkor talán az államkassza sem lenne ennyire kiürítve...
  tipikus példa, hogy a "minimálbérre" bejelentett alkalmazott zsebbe is kap pénzt, mert olyan magas az élő munkát terhelő járulék, hogy azt nem lehet kitermelni...
  ezen kell változtatni!
  nem kell közgazdásznak lenni (3év a főiskolán minimum...) ahhoz, hogy egy matematikai képletet megváltoztatva az eredmény ugyan az legyen, de legalább a közérzet javulna...
  nézze meg az állambácsi, hogy mennyi a befolyó járulék, majd emeljen kötelező minimálbért, de csökkentsen járulékkulcsot! = ugyananny folyik be, de az embereknél több marad, amit elkölthet a boltban, illetve a munkaadónak se éri majd meg a kockázatot a zsebbe kiegészítős fizetés...”
 • 6. kotorék 2013. január 17. 21:19
  „Mi baja van az uraknak? a bankszámlával?”
 • 5. pancser 2013. január 17. 20:46
  „3. tricse 2013.01.17. 17:27
  Ez nem elég térjünk vissza a kommenciós cselédek világába, az az igazi klasszikus. Mindent természetben, meg negyedévenként 3 pengő fertálypénzt. Hajrá csak hátra Magyarország. Ha nem tetszett valami jöttek a kakastollasok! Ez passzol is a Jobbik elképzeléséhez, csendőrséget.”
 • 4. miracle 2013. január 17. 18:28
  „tricse
  A borítékokat, az átvételi elismervényeket, a listákat, a plusz 2 ügyintézőt, a pénzkísérést, valamint a kieső munkaidőt te fizeted, rendben? Esetleg alternatívaként javaslom, hogy a felmerült plusz költségeket vonják le a munkavállalók fizetéséből. Ugyanis ez sincs ingyen, csak a Jobbik fejében.”
 • 3. tricse 2013. január 17. 17:27
  „Valóban nem tilos,csak éppen a legtöbb munkahelyen nem létezik készpénzes fizetés! Pedig sokkal jobb,ha hátrafele haladásnak nevezed hát akkor is! Soha nem gondoltam volna,hogy valaha is egyet fogok érteni a Jobbik bármilyen ötletével vagy megmozdulásával,de most Hajrá Jobbik! Ha ezt keresztülviszitek akkor bármire képesek lesztek!:)
  Vesszen a Wall Street!”
 • 2. miracle 2013. január 17. 17:18
  „Sőt búzában, cukorban meg sóban.
  A banknak milyen nyeresége van azon a tranzakciós adón? Semmilyen, nyomja tovább az államnak.
  Egyébként meg nem tilos készpénzben adni a fizetést, így nem a bankokat kell ostorozni, hanem max a munkáltatókat.”
 • 1. bumburnyák 2013. január 17. 16:03
  „Ez hülyeség! :D
  Azért előre haladjunk ne hátra!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felsőoktatási átalakítás: lesznek állami helyek a vitatott tizenhat szakon is

Lesznek államilag finanszírozott helyek azon a tizenhat szakon is, amelyen eredetileg csak… Tovább olvasom