Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Jobbik: faji alapon diszkriminál a kormány

A Jobbik szerint egymás után derül ki a kormányzati intézkedésekről, hogy azokkal faji alapon diszkriminál a kabinet, amit az ellenzéki párt felháborítónak tart.

Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese erről vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján beszélt. Utalt a kormány és az Országos Roma Önkormányzat között a közelmúltban kötött megállapodásra, amely célul tűzi ki egyebek mellett, hogy 2015-ig legalább százezer munkanélküli roma kapjon munkát, és azt mondta: nem tudják elképzelni, hogyan valósulhat meg ez úgy, hogy ne faji alapon tennének különbséget a munkavállalók között.

Véleménye szerint nyilvánvalóan arról van szó, hogy "megpróbálják a cigányokat különböző előnyökhöz juttatni a magyar lakossággal szemben". Az ellenzéki politikus emellett azt közölte, hogy Tamási kistérségében 54 millió forintot fordítanak a közműdíj-hátralékos cigány családok tartozásainak rendezésére, azzal, hogy a hátralék negyedét kell csak törleszteniük, a fennmaradó részt pedig nem. "Megdöbbentőnek tartjuk, hogy a kormányzat ilyen módon, pazarlóan bánik a költségvetési pénzekkel, és kifejezetten a cigány lakosságot juttatja pluszforrásokhoz. (...) Az ilyen jellegű pluszjuttatások semmiféle gazdasági élénkülést nem hoznak, természetesen semmilyen hatással nem lesznek a cigányság foglalkoztatására" - mondta Volner János, hozzátéve, hogy mindez szerinte nem egyéb, mint az Európai Unió által diktált feltétel.

Olvasóink írták

47 hozzászólás
 • 47. gjozsi88 2011. június 03. 18:08
  „szabó1936!
  A piacgazdaság racionalitásra épül, az Ön szájkaratéje egymással ellentmondásban álló eszmékre!
  Nem is csodálom, hogy elakadt a tű!”
 • 46. szabo1936 2011. június 02. 21:32
  „45.gjozsi88
  Nekem ez eleg volt majd a kovetkezo szoveg az lesz,hogy fol fol ti rabjai a foldnek!
  No more comment!”
 • 45. gjozsi88 2011. június 02. 18:57
  „még annyit.

  "Azok az emberek akik nem a sajat penzuket hanem a masok penzet (ado-fizetok) akarjak liberalisan osztogatni olyan elemeknek akik nem akarnak magukon segiteni,csak ingyen elni azokat az en konyvemben szelso baloldali liberalis embereknek hivjak."

  Látom nem is tudod mit irsz!
  Olyan, hogy szélsőbaloldali liberális nincs, ugyanis a baloldali és a szociáldemokrata a kettő közt áll!
  Egyébbként mind a jobbik, mind a fidesz a szoci kormány kiadáscsökkentő terveit torpedózta meg, támadta!
  Egyébbként a szociáldemokrata pont úgy próbál kiadást csökkenteni, hogy tiszteletben tartja az emberi minimális megélhetési jogot, azaz segít az elesetteknek!
  Ugyanis a szocializmus mindenki dolgozott ideológiája után, ma már csak az dolgozik, akinek munkája van!
  Nem ész nélkül termelünk raktárra.....csak annyit amennyit el tudunk adni....nos ezért van az, hogy nem mindenki tud dolgozni!
  Őket a szocik nem akarják elveszni!
  Ugyanis önhibájukon kivül nincs munkájuk a legtöbbnek!!!!!”
 • 44. gjozsi88 2011. június 02. 18:49
  „szabo1936!
  A gond az, hogy nálunk rosszabb az arány, ugyanis a termelésünk 80%-t exportáljuk, és csak 20%-ot termelünk hazai piacra, ebből következik, hogy jóval kisebb az importunk, mint az exportunk! Azaz az általad ajánlott 50-50% az a magyar gazdaság tovvábbi romlását eredményezné, mert növelné az importot!!!!!
  Attól, hogy külföldi tulajdonos által magyarországon előállitott termékről beszélünk, az még magyar!
  Ugyanis az állam 50% felett elvon adó formájában, kifizetik a magyarországi beszállitókat a KKV szektort, kifizetik a közvetlen munkavállalóikat, ide fizetik a szolgáltatások diját......azaz csak a profit kis részét viszik ki, de ez sem igaz, mert a profitokat a lemaradt gazdasági fejlődésünk kompenzálására ide forgatják vissza!
  Akkor még nem beszéltünk arról, hogy magát a befektetői tőkét is kinntről hozzák, mert magyar befektetői tőke nincs!
  A leggazdagabb magyar Demján, Csányi a vagyonából csupán a merci gyár szociális helyiségeit lenne képes csak megcsinálni!
  Tehát külföldi befektetett tőke nélkül semmi nem lenne magyarországi üzemekbe, gyárakba....ugyanis a szoci technika, technológia nem versenyképes!”
 • 43. szabo1936 2011. június 02. 17:28
  „42.gjozsi88
  "Az en ideologiam a piacgazdasag" Az szep es nemes akor ha az ugy mukodik,hogy az export is az import 50-50.De amikor egy orszag csak importal es nem termel exportra mert minden belfoldi termeloket es cegeket vagy elednak a kulfoldieknek vagy bezarnak (cukor gyarak) az mar nem piacgazdasag hanem gyarmatositas.
  Azok az emberek akik nem a sajat penzuket hanem a masok penzet (ado-fizetok) akarjak liberalisan osztogatni olyan elemeknek akik nem akarnak magukon segiteni,csak ingyen elni azokat az en konyvemben szelso baloldali liberalis embereknek hivjak.”
 • 42. gjozsi88 2011. június 02. 17:01
  „szabó1936!
  Gondoltam, hogy nem fog tudni semmit kezdeni azzal a TÉNNYEL, hogy nem csupán a 600 ezer cigány nem dolgozik, hanem ezentúl, még több, mint másfél millió nem cigány sem!
  A kettönk közt van egy nagy különbség!
  Nekem van álláspontom.....az önét nem ismerjük!
  Ugyanis a mai napig nem tudtam meg, hogy mitől szélső balos az én nézetem!
  Az én ideológiám a piacgazdaság ideológiája....ÖNÉ....a mindenki menjen dolgozni, mert régen az volt ...a szocializmusé!”
 • 41. szabo1936 2011. június 01. 20:53
  „40.gjozsi88
  Koszonom a valaszat nem voltam meglepodve!Nem erdemes folytatni mert mi alaspontunk es ideologiank igen elter egymastol.En csak azt remelem,hogy a jovoben lesznek olyan magyar politikusok akik kepesek lesznek majd a szulohazam problemait megoldani.Oszinten sajnalom,hogy az edes apja sokat szenvedet a komunistak alat remelem,hogy meg el es jo egesegben van.
  En tolem nem varhat valaszt ara,hogy a jobik hogyan oldana meg az orszag problemait azt a jobiktol tesek megkerdezni mer en soha az eletemben semilyen partnak nem voltam tagja sem MO sem Amerikaban.
  Jo ejszakat!”
 • 40. gjozsi88 2011. június 01. 18:14
  „még annyit:

  ".India,Bangeladesh,Pakisztan,Vietnam,Cambodia,Laos,Thailand es meg tudnam tovab es tovab emliteni az orszagokat."
  De ugye nekünk a XXI.században nem a fejlödő és fejletlen gazdaságokkal kellene versenyeznünk?????
  Arról nem is beszélve, hogy ott milyen az életszinvonal!
  Egyébbként köszönöm a segítséget, sikerült meggyőznie, hogy a jobbik programja milyen irányba indult el!
  India, Pakisztán....stb!
  Csak kérdezem, hogy biztos benne, hogy mindenki kecskét akar fejni és hetente mosakodni....stb!”
 • 39. gjozsi88 2011. június 01. 18:11
  „szabó1936!
  Ezzel csak az a baj, hogy a piacgazdaság, modernizáció miatt minden technikai fejlődésnek van alárendelve! Ebből logikusan következik,hogy nő a munkanélküliek száma, mert amit eddig 5 fő végzett az úkj géppel már csak 1 fő kell ugyanakkora termeléshez!
  Ez pedig munkanélküliséget eredményez!
  A gond az, hogy már emlitettem, hogy nem csupán 600 ezer dolgozni nem akaró kisebbségünk van, hanem több, mint 1,5 millió aktiv korú nem dolgozó többségi társadalomhoz tartozó is van!
  Számomra ezért nem kisebbségi kérdés, mert ők e területen is-azaz a nem dolgozó aktív korúak közt is-kisebbségben vannak!
  Az ön véleménye mégis csak ezt a 600 ezer embert támadja....!
  Ez a probléma!!!!
  Ugyanis több, mint 2,5 millió ember nem dolgozik az aktiv korúak közül......ezzel kell kezdeni valamit, nem csak a 600 ezerrel!!!!!”
 • 38. szabo1936 2011. május 31. 23:54
  „37.gjozsi88
  En mindenkinek a velemenyet tiszteletben tartom meg akor is ha nem ertek vele egyet.Tisztelt uram sok orszagban a vilagban nicsen olyasmi mint pl penz segitseg csaladi potlek,gyes,munkanelkuli segely,oregsegi nyugdij,tapenz,rokant nyugdij etc.India,Bangeladesh,Pakisztan,Vietnam,Cambodia,Laos,Thailand es meg tudnam tovab es tovab emliteni az orszagokat.Azemberek megsem halnak ehen mert a gyomor az nagy ur ha valaki ehes az fog munkat talalni meg az eszaki sarkon is.Mo on egy gigantikus ado csalas mukodik a lakosag igen alacsony % fizet adot.Azt nem kell nekem maganak leirni biztos,joban tudja mint en es enek csak egy hab a tortan ha azoknak a keves ado fizetoknek meg 600 ezer nem dolgozni kivano kisebseget is el kell tartani.”
 • 37. gjozsi88 2011. május 31. 19:14
  „szabo1936!
  Ha nem él M.o-n akkor feltehetően fogalma sincs mi folyik itt!
  Egyébbként a cigányokat nem megvédem, hanem olvasson vissza pontosabban, azt mondom, hogy semmivel sem rosszabbak, mint a többségi társadalom -a világelsővé tette hazánkat az adó elkerülés tekintetében-ugyanakkor felhívom a figyelmét, hogy a munkaképes korú lakosság csak 53%-a dolgozik, azaz több, mint 25 millió aktív korú nem....miközben a cigány lakosság a legkisebb gyerektől, öregig, a dolgozó cigányig bezáróan nem érik el az 1 milliót!
  Azaz több, mint 1,5 millió aktívkorú nem cigány ember sem dolgozik és akkor méág nem beszéltünk arról, hogy a cigányokkal szemben számtalan előítélet is van! Azaz a munkahelyeken kevesebb esélyük van, mint az ugyanolyan lump magyarnak, pedig a teljesítményük nem különbözik!!!
  Az a sors ironiája, hogy engem szélső balosoz, miközben a szocializmusban mindenkinek kötelező dolgozni ideológiát támogatja tekintet nélkül arra, hogy időközben már nincs szükség az általuk végzett hagyományos foglalkozásokra, ráadásul a termelés a versenyképesség miatt csak azoknak tud munkát adni, akiknek dolguk is van! Az udvarsepregetőket, ....egyszerüen gépesítették!!!!”
 • 36. szabo1936 2011. május 31. 19:01
  „35.gjozsi88
  Tisztelt uram en olvasom a hozzaszolasait,mivel en nem elek MO on mar tob mint 55 eve de szeretem olvasni az embereknek mi a velemanyuk az oshazamrol.Most is maga megvedi a ciganysagot.En meg emlekszem azokra az idokre amikor azoknak is kelet dolgozni es nem haltak ehen az alam sem fizetet nekik azer,hogy gyerekeket csinaljanak.Aban az idoben a vajogteglakat,vasutiszegeket kovacsoltak,napszamosok voltak.es ha elfelejtetek,hogy ok kik voltak a csendorok meg vertek oket mint a szodas a szamarat.Nem gondolja,hogy mar ideje lene toluk elveni a mentoovet es ha nem tudnak megtanulni uszni engedni oket elsulyedni?”
 • 35. gjozsi88 2011. május 31. 18:27
  „szabó1936!
  Akkor már csak azt illene elmesélnie, hogy miből gondolja, hogy szélső baloldali kiképzést kaptam??????”
 • 34. szabo1936 2011. május 31. 18:10
  „32.gjozsi88
  "Ez azert elgondolkodtato!!!!!" Most a fejen talata a szeget.En csak ara voltam kivancsi,hogy vajo melyik egyetemen kepeznek ki ilyen szelso baloldalu gondolkodasu embereket mint maga?Biztsos,hogy nem a Yale,vagy Harward graduate.”
 • 33. gjozsi88 2011. május 31. 18:02
  „SC!
  Azért látom, hogy érdeklődsz még itt....!
  Mi van még nem jött válasz a pártirodádból, hogy elmesélhesd, hogy mitől jó a Jobbik programja, amit a honlapon olvasgatásra ajánlottál, és amiről kiderült, hogy majd ezután készítik el???????”
 • 32. gjozsi88 2011. május 31. 18:00
  „szabó1936!
  Mi köze hozzá?????
  Egyébbként nem!
  Bár feltételezhető, hogy minden kérdésnek van értelme, "Uram maga nem a Moszkvai Patricia Lubumba egyetemen szerezte a diplomajat?", ennek sem tartalomhoz, sem a témához, sem a mással történő vitámak semmi köze!
  Ez azért elgondolkodtató!!!!!”
 • 31. SC 2011. május 31. 17:25
  „Az nem megy neki,Szabó úr!
  Hivatásos szófosó...Mi szórakozásból járunk ide,neki ez a munkája,fene nagyon büszke is lehet rá...”
 • 30. szabo1936 2011. május 31. 17:01
  „28.gjozsi88
  Ez egy szimpla kerdes volt IGEN vagy NEM eleg let volna valasznak!”
 • 29. gjozsi88 2011. május 31. 16:27
  „. Lone_wolf..
  A kérdésem arra vonatkozott az elején, hogy mit akar a jobbik a cigánykérdéssel!!!!
  Erre nem kaptunk választ!
  Korábban arról volt szó, hogy dolgozzanak, most az a baj, hogy munkaprogramot csinálnak nekik!
  A lakás adásáról tudomásom szerint szó nincs....legalábbis Farkas Flórián és Baloghék erösen tagadják a korábbi piáros dumát!
  Egyébbként ismétlem!
  A többségi társadalomban sokkal többen vannak, akik az államból élnek, mint a romák......!”
 • 28. gjozsi88 2011. május 31. 16:24
  „szabo1936!
  Ha beleszólsz egy vitába olvass vissza sokkal tovább, hogy értsd is azt amibe beleszóltál!!!!!!”
47 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hasmenésjárvány: Magyarországra is érkezhetett fertőzést okozó uborka

A szakértők eddig mintegy 80 mintát gyűjtöttek össze a spanyol eredetű zöldségfélékből, hogy… Tovább olvasom