Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 24°C Még több cikk.

Jobbik: ˝Ennek a cigány bűnözőnek már rács mögött kellett volna lennie˝

A Jobbik felszólította Áder János köztársasági elnököt, hogy haladéktalanul szakítsa meg izraeli útját.
A Jobbik felszólította Áder János köztársasági elnököt, hogy haladéktalanul szakítsa meg izraeli útját, és a Pécsen meggyilkolt rendőrségi pszichológus esetében is tegye meg mindazokat a lépéseket, amelyeket a Schweitzer-ügyben tett.

Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt parlamenti képviselője és szóvivője kedden, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: az államfő "ahogy azt korábban egy pitiáner esetben megtette", most is menjen el az áldozat hozzátartozóihoz, és tegye meg mindazt, amit az "állítólagos fantom beszólása után Schweitzer rabbi esetében megtett". (A Schweitzer József nyugalmazott országos főrabbit ért szóbeli inzultus kapcsán Áder János - aki ezután meglátogatta a főrabbit - az ország polgáraihoz írt nyílt levelében úgy fogalmazott: "Ez az inzultus bár Schweitzer professzor urat érte, mégis önbecsülésünkben támadott meg minket, magyarokat.") A jobbikos politikus a kormányt is felszólította, hogy a már említett esethez hasonlóan most is adjon ki közleményt, és vállaljon szolidaritást, vagyis bizonyítsa, nem mér "kettős mércével".

A Jobbik emellett elvárja a Belügyminisztériumtól, hogy haladéktalanul indítson belső vizsgálatot annak kiderítésére, kik a felelősök azért, hogy a Bándy Kata rendőrségi pszichológus meggyilkolásával gyanúsított "cigánybűnöző szabadlábon garázdálkodhatott" - fogalmazott Mirkóczki Ádám.

A politikus sajnálatos fejleménynek nevezte, hogy "ennek a cigány bűnözőnek július 2-től rács mögött kellett volna lennie". Mint mondta, ez a gyilkosság elkerülhető lett volna, ha a "rendőrség például a mindennapi pénzbehajtás helyett a tényleges bűnözőket üldözné". Mirkóczki Ádám az általa "balliberálisnak" nevezett médiát is bírálta, amely szerinte "elképesztő mosdatást, torzítást és félremagyarázást" végez ebben az ügyben, amit a "sajtószakma megcsúfolásának" tart.

"Kíváncsian várom az országos cigányszervezeteket, Farkas Flóriánnal az élen, a TASZ-t, a Helsinki Bizottságot és az összes ilyen jogvédő, rajvédő, ha úgy tetszik szervezetek véleményét, vajon fontos-e most is az áldozatok melletti kiállás" - fogalmazott a szóvivő, aki hozzátette: most már nem lehet azt mondani, hogy csak Észak-Kelet Magyarországon történnek "brutálisabbnál brutálisabb gyilkosságok", ezért zéró toleranciát javasolnak a "cigánybűnözés ellen".

Szavai szerint ennek része kell legyen egy a "magyar-cigány együttélés problémáit" vizsgáló parlamenti bizottság létrehozása, valamint a csendőrség vagy egy ahhoz hasonló, rendőrségen belüli szervezet felállítása és a halálbüntetés visszaállítása.

Olvasóink írták

  • 2. load 2012. július 19. 20:49
    „1. AntiFricc
    Nagyjából odavaló vagy (ne vedd dícséretnek!).”
  • 1. AntiFricc 2012. július 17. 14:55
    „Mintha csak én mondtam volna. Lassan elmehetek politikusnak...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétmillió forintot loptak el egy idős nőtől Székesfehérváron

Ellopta egy idős asszony félretett kétmillió forintját egy ismeretlen férfi Székesfehérváron hétfő… Tovább olvasom