Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Jobbik: az infláció elviszi a kormány rezsicsökkentését

A Jobbik szerint a kormány által 10 százalékosnak ígért energiaár-csökkentés a valóságban csak 3-4 százalékos.
A Jobbik szerint a kormány által 10 százalékosnak ígért energiaár-csökkentés a valóságban csak 3-4 százalékos lesz, amit a fogyasztók teljes egészében el is vesztenek az inflációval.

Ezt Z. Kárpát Dániel, a párt országgyűlési képviselője mondta szerdán Budapesten tartott sajtótájékoztatóján. Az ellenzéki politikus hangsúlyozta, hogy a Jobbik szerint a magyar lakosság a kelleténél 30-40 százalékkal többet fizet a közműszolgáltatásokért, amiért az elmúlt évtizedek elhibázott privatizációja és az így százmilliárdos extraprofitokat felhalmozó külföldi nagyvállalatok tehetők felelőssé.

A jobbikos képviselő szemfényvesztő trükknek nevezte a kormány 10 százalékos rezsicsökkentésre vonatkozó ígéretét. Ez a valóságban 3-4 százalékos lesz, mivel a kabinet a közlönyben megjelentek alapján csak a villanyszámla egy részét, az elektromos áram tényleges árát csökkenti mintegy 8 százalékkal, míg az úgynevezett rendszerhasználati díjat és az adókat nem mérsékli - tette hozzá.

A Jobbik ezzel szemben a szolgáltatók garantált profitjának felülvizsgálatával teremtene lehetőséget az energiaárak csökkentésére, tételes elszámoltatás alá vonva azokat, akik aláírták a magyar fogyasztókat százmilliárdokkal megrövidítő privatizációs szerződéseket. Z. Kárpát Dániel szerint a felülvizsgálat eredményeképpen lehetővé válna a rezsiköltségek 30-40 százalékos csökkentése, ami mellett még mindig tisztességes profit maradna az állami tulajdonba vagy felügyelet alá vont cégeknek is.

A képviselő mindemellett a rezsiszámlák egyszerűsítését, közérthetőbbé tételét, valamint a nehezebben fizető adósok tartozásának kíméletesebb behajtását is sürgette.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bírói egyesület: elbizonytalanítanak a bírák elleni büntetőeljárások

Az elmúlt időszakban nyilvánosságra került, bírákat érintő büntetőeljárások aggodalommal töltik el a… Tovább olvasom