Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Jobbik: az államadósság láncával tartanak bennünket fogva rabszolgaként

A Jobbik elnöke szerint az államadósság láncánál tartanak bennünket fogva, mint a rabszolgákat, és ha próbálnánk bármit tenni a szabadságunkért, rögtön megrántják a láncot.
A Jobbik elnöke szerint "az államadósság láncánál tartanak bennünket fogva, mint a rabszolgákat", és ha próbálnánk bármit tenni a szabadságunkért, rögtön megrántják a láncot.

Vona Gábor kedd este Zalaegerszegen, a párt által szervezett, Magyar élet menete című rendezvényen azt mondta: egyedül a Jobbik mondja azt, hogy tárgyaljuk újra az államadósság kérdését.

"Ki kellene végre mondani, hogy a magyar gazdaság ebben a megnyomorított, az Európai Unió, a multik és a bankok által megtépázott állapotában ezt az államadósságot nem tudja kitermelni" - fogalmazott a pártelnök. Hozzátette: ha hitelezőinknek valóban az a céljuk, hogy ezt a pénzt visszakapják, "akkor adjanak nekünk levegőt".

A menet a Mária Magdolna-templomtól a Kossuth utca járdáján vonult végig rendőri biztosítás mellett a városházáig. A pártelnök sérelmezte, hogy nem engedélyezték az úttest használatát. A százötven-kétszáz résztvevő zászlókkal, fáklyákkal csendben sétált el a nagygyűlés helyszínéig, ahol Zakó László, a párt megyei elnöke és Pete Róbert városi elnök beszéde után hallgatták meg Vona Gábort.

A pártelnök azt mondta, hogy az MSZP és a Fidesz az elmúlt húsz évben tönkretette az országot. Közölte: ma a magyar politikában az a kérdés, hogy Bajnai vagy Orbán, de ez nem választás, "Bajnai és Orbán egykutya", ugyanazt a politikát képviseli. Hozzátette, "két oldal van ma Magyarországon: az egyik a hatalmába belekattant kormányoldal, a másik oldalon pedig egy a hatalma elvesztésébe belekattant MSZP" áll, és mindkettő azt próbálja eljátszani, hogy majd ő hoz megújulást az országnak.

"Nem az zavar az Orbán-kormányban, hogy (...) a végén már tényleg csak a Fideszre lehet majd szava
zni, hanem az, hogy nem látom az egymillió magyar munkahelyet, a két hét alatt lévő közbiztonságot és az elszámoltatást sem" - hangoztatta.

Közölte, még a jobbikosokban is van félsz, hogy mi lesz, ha a Jobbik kormányra kerül, és kizárnak bennünket vagy kilépünk az Európai Unióból. "Engem az a kérdés aggaszt, hogy mi lesz, ha bennmaradunk" - mondta.

Vona Gábor hozzátette: a Jobbik nem mondja, hogy lépjünk ki Európából; az európai gazdasági térségnek legyünk részesei, de olyan szerződésekkel, mint Svájc vagy Norvégia. Nekünk van földünk és ivóvízkincsünk, "amire lehet független és szabad Magyarországot építeni".

Beszélt arról is, hogy a magyar mezőgazdasági termékeknek és élelmiszereknek keleten kellene újból piacot találni. Kitért arra, hogy "az egészségügy rendbetétele pénzkérdés, a közbiztonság helyreállítása pedig akarat kérdése". Kijelentette: Magyarországon a korrupció és a politika közé egyenlőségjel tehető.

A Jobbik elnöke azt mondta: a változáshoz az kell, hogy saját magunknak visszaadjuk a reményt, "mert a magyar történelem nem szól másról, minthogy teljesen reménytelen helyzetekből" mindig talpra állunk.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szombaton ismét tárgyal a kormány és a pedagógusok sztrájkbizottsága

Szombaton folytatódnak a tárgyalások a kormány és a pedagógus-sztrájkbizottság között - jelentette… Tovább olvasom