Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 11°C | 24°C Még több cikk.

Jobbik: állítsák vissza a múzeumlátogatáshoz járó utazási diákkedvezményt!

A Jobbik Ifjúsági Tagozat tiltakozik az ellen, hogy a Fidesz-kormány megszüntette azt az ingyenes Budapestre utazási lehetőséget, mely a hétvégeken és munkaszüneti napokon a diákokat múzeumlátogatások esetén megillette.


˝A nemrég eltörölt jogszabály ugyanis ilyen esetekben lehetővé tette a térítésmentes utazást, mely nagy segítség volt osztálykirándulások és más csoportos látogatások megszervezéséhez.

A Fidesz hároméves kormányzása alatt bevett szokássá vált, hogy azon társadalmi csoportokat sarcolta meg, hozott számukra hátrányos döntéseket, melyek nem jelentenek számukra potenciális szavazótábort˝  írta szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében Takács Krisztián, a Jobbik Ifjúsági Tagozat alelnöke.

˝Ez a kicsinyes érdek, most is felülkerekedett a döntéshozatalban. Pedig az Országház és a nagy múzeumaink látogatása amellett, hogy örök és meghatározó élmény egy fiatal életében, az alapműveltség része, és ami talán még ennél is fontosabb, a nemzeti identitás egyik alapköve. Őseink hagyatéka közös kincsünk, mindenkit büszkeséggel tölt el, ha ezekkel közvetlenül is találkozik. A döntés egyúttal diszkriminatív is, hiszen a vidéken élőket hozza hátrányos helyzetbe. Egy-egy ilyen budapesti út a távolabbi megyékben élő gyerekek családjainak bizony komoly kiadást jelenhet.

A Jobbik Ifjúsági Tagozat ezért követeli, állítsák vissza a korábbi kedvezményt, hogy az ország bármely pontján élő fiatal eljuthasson a magyarság kiemelkedő kulturális teljesítményét jelentő helyekre. Egyben felszólítjuk a kormányt, hogy fejezzék be végre az ifjúságot negatívan érintő döntések meghozatalát˝ - zárta az alelnök.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szijjártó: folytatni kell a keleti nyitás politikáját

Ennek fontos része az is, hogy a kormány stratégiai együttműködési megállapodásokat kötött, illetve… Tovább olvasom