Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

Jobbik: a párt valami és nem valakik ellen demonstrál Miskolcon

A Jobbik a Magyar élet menete elnevezésű, jövő szerdára tervezett megmozduláson valami, és nem valakik ellen demonstrál majd Miskolcon.
A Jobbik a Magyar élet menete elnevezésű, jövő szerdára tervezett megmozduláson valami, és nem valakik ellen demonstrál majd Miskolcon, az avasi lakótelepen - mondta Egyed Zsolt, a párt országgyűlési képviselője szombati sajtótájékoztatóján, a borsodi megyeszékhelyen.

Egyed Zsolt közölte, a Jobbik szándéka, hogy felhívja a figyelmet a rossz közbiztonságra, a rossz szociális helyzetre, a Miskolcot jellemző rossz, elkeseredett légkörre, a kilátástalanságra, amely jellemző a dolgozókra és a nyugdíjasokra egyaránt.

A párt arra szeretné felhívni főleg a kormány figyelmét, hogy ezeken a dolgokon változtatni kell - szögezte le az ellenzéki képviselő, utalva arra, hogy az utóbbi napokban különböző szervezetek, pártok jelezték ellentüntetésüket ugyanerre a napra.

Hozzátette, ezt csak úgy lehet értelmezni, hogy ha a Jobbik a rend és az igazság mellett kíván demonstrálni, akkor az ellentüntetők "valószínűleg ez ellen" akarnak fellépni.

A "Magyar élet menete egy széles összefogás a magyar emberek részéről, akik változtatni akarnak a sorsukon" - mondta Egyed Zsolt, hangsúlyozva: az az elsődleges, hogy Miskolc és az ország "élhető legyen", ne legyenek a családoknak megélhetési gondjai, a bűnözőkkel szemben pedig zérótoleranciát kell alkalmazni.

A Fidesz miskolci szervezete a Jobbik tervezett demonstrációjára korábban úgy reagált: "ha Miskolcnak, a miskolciaknak - és főleg az avasiaknak - nem tudnak, vagy nem akarnak segíteni, legalább ne ártsanak!" A Demokratikus Koalíció (DK) azt közölte: "semmi nem indokolja, hogy a Jobbik saját önös politikai érdekeit szolgáló rasszista felvonulást tartson az avasi lakótelepen."

A DK Menet a Békéért elnevezéssel békés demonstrációt hirdetett ugyanerre a napra. Szintén ezen a napon tart majd megmozdulást a miskolci cigány nemzetiségi önkormányzat is, amely a "Hazáért, a Demokráciáért" elnevezéssel indít menetet, szintén az avasi lakótelepen. Miskolci civil szervezetek nyílt levélben kérték a Jobbikot, hogy ne tartsa meg az október 17-ére tervezett miskolci felvonulását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán: vége a külföldiek termőföldszerzésének és a zsebszerződéseknek

A külföldiek termőföldszerzéséről szólva Orbán Viktor nyomatékosította: az új földtörvénnyel ez… Tovább olvasom