Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Jobbik: a kormány ellehetetleníti a családokat

A Jobbik szerint felháborító, hogy a kormánypárt zárószavazás előtti módosító indítvánnyal megszüntette a szülők fizetés nélküli szabadságát gyermekük betegsége esetén.
A Jobbik szerint felháborító, hogy a kormánypártok hétfőn zárószavazás előtti módosító indítvánnyal a munka törvénykönyvéhez hasonlóan a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvényben is megszüntette a szülők fizetés nélküli szabadságát gyermekük betegsége esetén - jelentette ki Bertha Szilvia keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

A jobbikos politikus elmondta: az elfogadott törvényben a módosítás nyomán nem szerepel, hogy a kormánytisztviselőnek gyermeke személyes gondozása érdekében fizetés nélküli szabadság jár a gyermek tizenkettedik életéve betöltéséig a gyermek betegsége esetén.

Bertha Szilvia leszögezte: ezzel csalásra fogják kényszeríteni a szülőket, hiszen gyermekük betegsége esetén kénytelenek lesznek például saját háziorvosukkal kiíratni magukat, hogy otthon tudjanak maradni. Az ellenzéki képviselő arra is felhívta a figyelmet, hogy ez a szabály még szerepel a KDNP által beterjesztett családvédelmi törvényben, de a hétfői módosítást látva nyilvánvalóan abból is ki fogja venni a kormánypárti többség.

Bertha Szilvia feltette a kérdést, hogy mit ért a kormány családtámogatás alatt, hiszen az ilyen intézkedéseikkel ellehetetlenítik a már létező családok működését is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝A tekintélyelvűség felé sodródik˝ - a külföldi sajtó Magyarországról

Külföldi sajtó írt az alkotmányos forradalomról, az IMF-tárgyalásokról, és az alkotmánybírósági… Tovább olvasom