Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Jobbik: 2010 a betartatlan ígéretek évek

A Jobbik szerint 2010 a betartatlan ígéretek éve volt: a fideszes vezetésű önkormányzatok a közműdíjak emeléséről döntöttek, miközben a közműcégek privatizációjának felülvizsgálata nem történt meg, a kormány pedig, bár ígérte, nem indította el a bajba jutott lakáshiteleseket segítő nemzeti eszközkezelőt.

Z. Kárpát Dániel országgyűlési képviselő szerdán sajtótájékoztatón azt mondta: ma már a családok több mint tizede tartozik a közüzemi díjakkal, ha pedig tavasszal lejár a kilakoltatási moratórium, százezrek kerülhetnek az utcára, a kormány mégsem kínál megoldást ezekre a gondokra. Hozzátette, a Fidesz-KDNP egyik legfontosabb vállalását nem teljesítette, azaz hogy "senkinek sem kell a közüzemi számlák tengerében, a kilakoltatástól félve töltenie az ünnepeket".

A politikus szerint az, hogy a fideszes vezetésű önkormányzatok semmit sem tettek a közműcégek privatizációjának felülvizsgálata érdekében, "már-már a hazaárulás határát karcolgatja".

A nemzeti eszközkezelő elmaradásáról szólva Z. Kárpát Dániel úgy fogalmazott: 105 ezer ingatlantulajdonos több mint három hónapja nem tudja fizetni az égbe emelkedő törlesztőrészletet, őket "magukra hagyta kormány".

Pártja elképzeléseit ismertetve elmondta: a Jobbik a kilakoltatási moratórium meghosszabbítása mellett végrehajtási moratóriumot vezetne be, a behajtási jutalékot pedig 2 százalékban maximálná. Szorgalmazta azt is, hogy a "kirívóan etikátlan" bankok működési engedélyét vonják be, a gyorskölcsönöket jóval a piacon megszokott kamatok feletti szinten nyújtó pénzintézeteket pedig szorítsák vissza.

Javasolta az "öncsőd" lehetőségének bevezetését is, amellyel a családok - a kormány által meghatározott feltételekkel - mentesülhetnének a törlesztési kötelezettség bizonyos része alól.

Olvasóink írták

 • 7. galamblelkü 2010. december 30. 15:46
  „Létrehoztunk egy olyan hitelezést amelynek az alapja nem a saját és nem az EU pénze.Rajtun kivül van még egy ilyen barom.Felelös az MNB és az akkori kormány.Csak pénzel lehet menteni.Ezt mindnyájan nyögni fogjuk.”
 • 6. fióka 2010. december 30. 07:44
  „4. meir 2010.12.30. 01:19 >nem tudom mit játszod itt megint az eszed mi .... tartottál volna te be ha a beadott intdítványait is a fityesz átformálva sajátjaként nyújtotta be aztán rögtön el is fogadta mi .... akar itt bármit is tenni 2/3 töbséggel ezt magyarázd meg <moderálva durva....>”
 • 5. tlaci821 2010. december 30. 06:14
  „Miracle!
  Ők sem a csodában hittek...tudták, hogy mik a lehetőségek...ez csak a fedlap...viszont egy csomó gyökér "bevette"...
  Neduddgi!
  Itt mindíg is a magyar volt az utolsó minden jóban és az első minden rosszban...már lassan ltelepedési engedélyt is kell kérni...A MAGYARNAK...
  Julianusz!
  Ez nem fegyverkezés és katonaság kérdése...deittmá csak az érvényesül, aki lop, csal, hazudik...ez az orszá a korrupció bölcsője...ill azzá tették...látszatdemokrácia...
  Hehe!
  Végül is jah...
  Meir!
  Mit tartson meg egy párt az ígéreteiből aki bekerült a parlamentbe 10-20 %-kal és a maradék 80 folyton lefújja, lejáratni próbálja, ezen kívűl az összes többi egy követ fúj...
  Majd meglátjuk...lgalábbis remélem...
  Ezrek kerülnek utcára azt kapnak ezek a szemetek olyan március 15-ét, hogy ahhoz képest a Dózsa György-féle parasztháború családi pikniknek fog tűnni!!!
  Üdv minden MAGYARNAK”
 • 4. meir 2010. december 30. 01:19
  „a koltoi kerdes mar csak az,; -es a Jobbik mit tartott meg az igereteibol??
  mert volt vagy 30 oldalnyi!!”
 • 3. Julianusz 2010. december 29. 16:45
  „hát igen, ha mindenkit bevonultattunk volna katonának, ha harci helikoptereket vásároltunk volna, minden laktanyát újra felszereltünk volna, felfegyvereztük volna a 3/4 országot, és mellesleg nem lett volna iszapkatasztrófa, és nem lenne nyakunkon a belvíz meg az árvíz, talán már ezekre nem is lenne gond.”
 • 2. neduddgi 2010. december 29. 15:55
  „Még csak terveket sem hallunk a devizahitelt vagy rezsit fizetni nem tudók megsegítésére,pedig a helyzet azonnali sürgős állami beavatkozásokat intézkedéseket,rendeletalkotásokat követelne.Ha 1 millió ember nem tud fizetni,akkor az 2-3 millió magyar állampolgárt jelent legalább. A fülkeforradalom nem hozott eredményt?Vagy ez a kívánt cél:pusztuljon a magyar?”
 • 1. miracle 2010. december 29. 15:39
  „Hát igen, csodák nincsenek.
  Csak a fidesz-fanok fejében volt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Január 3-án nyitnak a kormányablakok

Huszonkilenc helyszínen, tizenkét órás nyitva tartással és háromszáz munkatárssal nyílnak meg 2011.… Tovább olvasom