Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Jobban járhat az, aki marad a magánnyugdíjpénztárban

Csak azoknak éri meg a magánnyugdíjpénztárból visszalépni az állami tb-rendszerbe, akiknek már csak néhány évük van a nyugdíjig - derült ki az RTL hétfői híradójából.

Náluk ugyanis már valószínűleg nem jelentkezik az az értékvesztés, amit a válság miatt könyveltek el a pénztárak.Egy két hete elfogadott törvény szerint csak az 52 évnél idősebbek dönthetnek a visszalépésről. A magánnyugdíjpénztáraknak csaknem 3 millió tagjuk van, közülük 160 ezer embert érint ez a jogszabály. Binder István, a Pénzügyi Szervek Állami Felügyeletének szóvivője szerint nem biztos, hogy a jelenlegi veszteség miatt ki kell lépni a pénztárból, hiszen ha valaki nagyon magas összegeket tudott befizetni az elmúlt években, akkor még az időleges hozamveszteségek ellenére is visszatermelődhet a pénze.

Olvasóink írták

 • 5. gjozsi88 2009. július 19. 18:24
  „bugriskin!
  Már megint összefüggés elmélet!
  A magánnyugdíjpénztárak a magyarországi, de külföldi tulajdonba lévő biztosítók, befektetési alapok kezelésében vannak! Amit vizionálsz, a tisztességtelen piaci magatartás ott már rég ellehetetlenítette volna őket, pedig általában mindegyik régóta működik, azaz a piacon van!
  Mivel ezek az alapok a befektetések egy kis része, melyet törvények szabályoznak, nagyobb kockázatú, de magasabb hozamot biztosító tözsdén forognak, ezért előfordulhatnak veszteségek. A tőke nagyobb része általában állami garanciákkal fedezett értékpapirokban forog, igy viszonylagos biztonságban van!
  A világgazdasági válság a pénzvilág összeomlását eredményezhette volna,( a befektetési alapok értékcsökkenése miatt doolár milliárdok tüntek el a semmibe), melyet az állami beavatkozás megakadályozott!
  Megnyugtatlak, ha olyan krízis alakul ki, hogy a pénzügy a bank rendszer összeomlik, tök mindegy, hogy magánnyugdíj pénztár tag vagy- e, vagy állami nyugdíjalapból kapnád a pénzt!
  A magánnyugdíj pénztár a saját befizetéseidet kezeli és biztosítja a hozamot, addig az állami nyugdijat, hiába fizettél évtizedekig, a mindenkori aktív korosztálynak kell adott pillanatban előteremtenie! (nincs tartalék alap)”
 • 4. bugriskin 2009. július 15. 13:36
  „Egyértelmű, hogy, akik jobban tudnak spekulálni, azoknak még hatalmuk is van az emberek kizsebelésére! Ma már meg sem kell lépni az évtizedekig befizetett összegekkel elég, ha kartellba tömörülnek a pénz fialtatókkal és leértékelik a forintot! Így nem, hogy nem lesz nyugdíjalap, hanem még a nyugdíjasnak kell fizetni, hogy kizsebelheték!”
 • 3. kivagyokén 2009. július 14. 22:23
  „Bocs, félig igaztok van de csak félig. (Véleményem szerint.) Ugyanis a magánnyugdíjpénztárba KÖTELEZŐ volt belépni. Elvben a befizetett pénzt befektetik, és a hozambpl mindenki jól jár. (Elvben) Mert ugye válság van. Ezért a szeptemberben kezdődött válság miatt, nemhogy nem hozott hozamot az addig 9 hónapig és az azt követő. három hónapban befizetett pénze a tagoknak, de még mínuszos is lett a végelszámolás. Valaki meg tudja mondani előre hogy meddig tart ez a helyzet? Mindenki csak találgat. Ha most az emberek akiknek vissza lehet lépni visszalépnek, viszik a pénzüket. Ez nem kevés. A kieső részt a maradó tagok pénzéből állják. Pl.Renszer működés finanszírozás, fizetés az alkalmazottaknak stb. Ez nem kis pénz. Tehát megint veszteség. A végén mi marad? 20-30 évre előre gondolkodni akkor anikor a holnapot se tudják megmondani, elég nehéz. Véleményem szerint kellenek a magánnyugdíjpénztárak, csak attól tartok ez is a magyar rendszer szerint működik. Mindenki jól jár, csak az nem akikér az egészet kitalálták. REmélem nem lesz igazam!!”
 • 2. gjozsi88 2009. július 14. 20:54
  „Goldmund!
  Az a baj, hogy ez nem mindenkinek egyértelmű!
  Amikor a 90 es években létrehozták, azok számára tették lehetővé, akik nyugdijbavonulásukig még évtizedekig befizetnek, mert ennek csak igy van értelme. Amikor az első korkedvezményes nyugdijas, akinek alig volt befizetése, elkezdte szidni a rendszert, hogy ez nem jó, mindenki örjöngött, politikai hecckampány indult, hogy ez a rendszer nem jó, nem termel nyereséget, pedig tudni kellene, hogy ezek a pénzek az elején költségeket fedeznek és csak az utolsó években fordulhatnak nagyot, ebből a szempontból a pénzválság időpontja még kedvezőnek is mondható, ha már nem volt elkerülhető!”
 • 1. Goldmund 2009. július 13. 23:21
  „Ez teljesen egyértelmű. Nem tudom, miért kell bejelenteni. Aki most kilép a magánból, az realizálja a veszteségét.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: Üres duma, hogy Orbán nem lép koalícióra a Jobbikkal

Az MSZP szóvivője szerint két okból is "üres duma" Orbán Viktor szombati kijelentése, miszerint… Tovább olvasom