Kisalföld logö

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 2°C | 9°C Még több cikk.

Jobban bíznak a lengyelek az unióban, mint a kormányukban

A lengyelek jobban bíznak az Európai Unióban, mint a saját, nemzeti-konzervatív kormányukban - derül ki az Eurobarometer európai uniós közvélemény-kutató intézet csütörtökön közzétett felméréséből.
A lengyelek 56 százaléka nyilvánította ki bizalmát az EU és az európai intézmények iránt, míg a kutatás szerint a lengyel kormány csupán a megkérdezettek 22 százalékának bizalmát bírja. Ennél is alacsonyabb a bizalmi indexe a parlamentnek (13 százalék) és a lengyel politikai pártoknak (mindössze 9 százalék). Más országokkal összehasonlítva a lengyelek különösen kevésbé bíznak saját országuk intézményeiben.

Az ezer megkérdezett 61 százaléka érzi úgy, hogy érzelmi kötelékek fűzik az EU-hoz. Az európai alkotmányt még nem ratifikáló államok közül pedig Lengyelországban a legmagasabb (56 százalék) azok aránya, akik támogatják az alapokmányt.

"A lengyelek az Európai Uniót egyre inkább póthazának tekintik" - értékelte a közvélemény-kutatás eredményeit csütörtökön Varsóban Elzbieta Skotnicka-Illasiewicz szociológus.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mennyit költ idén nyaralásra?

Tovább olvasom