Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 25°C Még több cikk.

Jó időben több a strandoló

Bár még egy hónap hátravan a fürdőszezonból, de az már elmondható: idén átlagos vagy jó szezont fognak zárni Mosonmagyaróvár, Lipót, Csorna és Kapuvár termáljai. Az időjárásra összességében nem panaszkodhattak az üzemeltetők.
A mosonmagyaróvári Flexum Termál Gyógyfürdő és Uszoda vezetője szerint átlagos idényt tapasztaltak nyáron. Mivel az időjárás nagyban befolyásolja a fürdőkedvet, júniusban valamelyes visszaesést mindenhol érezhettek a termálok – mondta Orosz Sándor –, a július azonban már jó látogatottságot hozott, augusztus pedig változó, de szintén eredményes volt.
Sikernek számít az is, hogy felújították a 33 méteres úszómedencét. A termál a gyógyfürdőzés irányába szeretne fejlődni:

a gyógyászati centrum terveik szerint jövőre készül el.
Lipóton kifejezetten jó forgalmat bonyolítottak idén a termálban (bár az augusztusi időjárás nem volt mindig kedvező). Pannonhalmi Petra vezetőtől megtudtuk: bár még egy hónap hátravan a szezonból, azért ez már most látható, a tavalyihoz képest ugyanis, legalább 10 ezer látogatóval több volt náluk már ez idáig is. Külön öröm számukra, hogy nemcsak a környékről, hanem az ország távolabbi településeiről is jöttek fürdőzők, valamint Ausztriából és Szlovákiából. Ez utóbbiak közül rengeteg már a visszajáró vendég.
A kapuvári Flóra gyógyfürdő a tavalyihoz viszonyítva nagyon jó idényt zárt. Mészáros Manuéla elmondta: különösen június és július számított idén sikeres hónapnak. A beltéri medencék és a hozzájuk kapcsolódó kiszolgálóegységek egész évben nyitva állnak majd, fejleszteni a lakóparkot tervezik.
Csornán szintén elégedettek a szezonnal. Az Aquathermal fürdőről szólva Markó Béla az időjárás szerepét emelte ki: mivel ez kegyesebb volt a fürdőzőkhöz, mint tavaly, a látogatottság is jónak számított idén. Fájlalja viszont, hogy a helybeliek nemigen veszik igénybe a termál szolgáltatásait. Fejlesztési terveik közül az élményfürdővé való kiépítést említette, melyet egy német vállalattal, uniós pályázatok segítségével végeznek 35 millió eurós beruházásként, s 2008-ra kívánják befejezni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jogi tanácsadás

Győr. A Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete hivatalos helyiségében (Árpád út 44.) ma délután 3 és 4… Tovább olvasom