Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Jó állapotban érkeztek haza a hurghadai sérültek - galériával

Pár perccel csütörtök délután 3 óra előtt leszállt a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtéren az a repülőgép, amely Hurghadából kilenc sérültet hozott haza Magyarországra.


18:00
Több mint 65 ezren hívták csütörtök estig a 1752-es Nemzeti Segélyvonalat. A gyűjtéssel az egyiptomi buszbaleset áldozatainak hozzátartozóit és sérültjeit segítik.

A Nemzeti Segélyvonalon keresztül az egyiptomi buszbaleset áldozatainak hozzátartozói, illetve annak sérültjei számára indított társadalmi gyűjtést a Magyar Távirati Iroda (MTI) is támogatja. Olvasóink a 1752-es telefonszám felhívásával egyszeri 250 forintnyi pénzadományt juttathatnak el számukra az öt legnagyobb magyar segélyszervezeten keresztül. Kérjük, hívják a 1752-es Nemzeti Segélyvonalat! A 1752-es hívószám a 20-as és 70-es mobiltelefonokról együttműködés hiányában sajnos nem érhető el.

A gyűjtés állása, a telefonhívások számának alakulása pillanatról pillanatra követhető a www.nsv.hu főoldali gyűjtőszámlálóján - közölte a Nemzeti Segélyvonal Alapítvány az MTI-vel.  


16:45
Jó állapotban van az a kilenc sérült, akit csütörtök délután szállítottak Magyarországra Hurghadából - mondta Nagy Ferenc, a szállítást lebonyolító Europ Assistance operációs vezetője Budapesten.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a gép landolása után tartott sajtótájékoztatón a vezető - a korábbi közlést pontosítva - azt mondta, a fedélzeten hét könnyebb és két súlyos sérült volt, mindannyian jól viselték az utazást. Egyiptomban először egy állami kórházba kerültek, ahol - mint fogalmazott - tragikus körülmények között voltak, onnan sikerült őket egy magánkórházba szállítani.

Közlése szerint az egyiptomiak segítőkészek voltak, próbáltak a mentőknek és a sebesülteknek is segíteni. A magyar sérültek szintén nagyon sokat segítettek egymásnak - tette hozzá.

Egy súlyos sérült még Kairóban van, de az esti órákban ő is Budapestre érkezik - mondta Nagy Ferenc.

Kalmár László, a Europ Aissistance ügyvezető igazgatója azt mondta, a szállítás és a szervezés eddigi költségei meghaladják a 60 millió forintot.

Kérdésre válaszolva közölte, hogy a tizenegy holttestet a repülőtérről szintén a Europ Assistance szállítja el.

Karsai Márta, a Groupama biztosító utasbiztosítási osztályvezetője azt mondta, annak a négy családnak, amelynek a Groupamánál volt biztosítása, és a hozzátartozójuk meghalt a balesetben, félmillió forint segélyt adnak.

A Dornier típusú gép nem sokkal délután 3 óra előtt landolt Budapesten, a kilenc sérültet hétfős orvoscsoport kísérte. A sérülteket mentőautókkal a Péterfy Sándor utcai kórház baleseti intézetébe vitték.

A vasárnapi hurghadai buszbalesetben tizenegy magyar turista vesztette életét, és további 29 megsérült.

Az MTI felvételei

15:15

Pár perccel csütörtök délután 3 óra előtt leszállt a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtéren az a repülőgép, amely Hurghadából kilenc sérültet hozott haza Magyarországra.

A Dornier típusú gép fedélzetén 3 súlyos és 6 könnyű sérült utazott, őket egy hét fős orvoscsoport kísérte. A landolást követően a sérülteket mentőautókkal a Péterffy Sándor utcai kórház baleseti intézetébe viszik.
A Europ Assistance munkatársai rövidesen sajtótájékoztatón számolnak be a sérültek állapotáról.


13:54

Adománygyűjtést szerveznek az egyiptomi buszbaleset áldozatainak megsegítésére, a Hurghadában történt baleset sérültjeit és az elhunytak családtagjait kívánja támogatni akciójával a Közlekedési Sérültek Alapítványa.

A szervezet kizárólag erre a célra elkülönített számlájára várja magánszemélyek és cégek felajánlásait - adta hírül közleményben az alapítvány.

A KÚH Banknál vezetett 10402908-50494956-51521020 számlaszámon fogadják a felajánlásokat.

Lehetőség van rá, hogy az adományozó egy konkrét személyt vagy családot támogasson, ebben az esetben a banki átutalás során a közlemény rovatban feltüntetheti a sérült személy, vagy a hozzátartozó család nevét. Amennyiben valamennyi sérültet megtiszteli a felajánlott összeggel, úgy a megjegyzés rovatba az "Egyiptom", vagy "Hurghada" megjegyzést kell írni - tájékoztatott az alapítvány.

11:20

A Best Reisen utazási iroda szerint az Egyiptomban balesetet szenvedett autóbusz sofőrje rendelkezett a szükséges vezetői engedéllyel, a jármű pedig kifogástalan műszaki állapotban volt.

Az utazási iroda ezt arra reagálva közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy egyiptomi sajtóértesülések szerint turistabuszra nem volt jogosítványa a sofőrnek.

A Best Reisen közleményében azt írta: az autóbusz kifogástalan műszaki állapotban volt, minden engedéllyel rendelkezett, illetve az autóbuszt vezető sofőrnek megvolt a szükséges vezetői engedélye.

Úgy fogalmaztak: a baleset körülményeit a hivatalos vizsgálat fogja tisztázni, addig minden egyéb, az autóbusz műszaki állapotával és a sofőrrel kapcsolatos hír találgatásnak minősül.

Az MTI Hírcentrum tudósítója szerdán arról számolt be, hogy helyi lapok információi szerint az őrizetbe vett férfit nem is regisztrálták sofőrként az illetékes minisztériumban, ezért a szállítást szervező irodát, az Eastmar Travelt elmarasztalják. A buszon olyan készülék sem volt, amely a sebességhatár túllépésére figyelmezette volna a vezetőt, holott ez is kötelező. A turisztikai miniszter azt nyilatkozta, hogy a legmagasabb büntetés kiszabását szorgalmazza a vétkes sofőrrel szemben, ami hét év elzárást jelenthet - hangzott el a hírműsorban.

A vasárnapi hurghadai balesetben 11 magyar meghalt, 29-en pedig megsérültek.

11:10

Újabb kilenc sérült tér haza Egyiptomból, miután csütörtök délelőtt felszállt Hurghadából az őket Magyarországra szállító repülőgép - közölte a Miniszterelnökség az MTI-vel.

Ezzel a géppel tér haza Budapestre az Országos Mentőszolgálat műveleti igazgatója is. Kairóban még egy súlyos sérült és kísérője tartózkodik, gépük előreláthatóan csütörtök délután indul Kairóból, és este érkezik Budapestre - olvasható a közleményben.

Hozzátették, valamennyi eddig hátra maradt személyi ingóságot az utazási iroda charter gépével szerdán hazaszállítottak, és a csomagok kiosztását is az utazási iroda szervezi meg.

A 11 holttest hazaszállítása folyamatban van, a Miniszterelnökség erről az AN-26-osok magyarországi landolása után ad tájékoztatást - írták.

A vasárnapi hurghadai balesetben 11 magyar turista vesztette életét és további 29 megsérült.

Korábban:

Csütörtökön hajnalban megérkezett a Liszt Ferenc repülőtérre az a repülőgép, amely az egyiptomi buszbaleset négy legsúlyosabb sérültje közül hármat szállított Budapestre - értesült az MTI.

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője szerdán késtő este tájékoztatta közleményében az MTI-t arról, hogy Kairóból elindult a sebesülteket szállító repülőgép. Ismertette azt is, hogy a három sebesültön kívül a gépen utazott egy hozzátartozó, valamint az Országos Mentőszolgálat specialistája, aki az egyiptomi orvosokkal együtt dolgozott azért, hogy a sérültek szállítható állapotba kerüljenek.

Az egyik súlyos sérült - egy hozzátartozójával - előreláthatólag csütörtök reggelig még Kairóban marad, mert az orvosok olyan változást észleltek az állapotában, amely miatt őt más módon, másik fajta repülőgéppel kell majd hazaszállítani.

Szijjártó Péter napközbeni sajtótájékoztatóján azt is bejelentette, hogy csütörtökön visszaérkezik Magyarországra a vasárnapi egyiptomi buszbaleset áldozataiért szerdán kiutazott magyar katonai repülőgép a 11 holttesttel és csütörtök estére az összes magyar sérült, valamint az áldozatok és sérültek ingóságai is megérkeznek.

Kedden két repülőgéppel - kora délután és este - összesen 17 sérültet hoztak haza Egyiptomból. Szerdán reggel pedig Hurghadából az egyiptomi buszbaleset újabb öt magyar sérültjét indították útnak repülőgéppel Budapestre.
A vasárnapi hurghadai balesetben 11 magyar turista vesztette életét és további 29 megsérült.

Olvasóink írták

 • 7. goldboy 2011. november 11. 09:32
  „Őszinte részvét és jobbulást! De, 5-10 éves várakozási listák egy műtétre, bevezetik a baleseti adót, emelkedik a tb járulék. Most pedig gyűjtés indult egy luxusutazás résztvevőinek! Gyerekek éheznek, emberek fagynak meg saját lakásukban. De erre lett pénz. Csak nem valaki narancsos volt a nyaralók között?”
 • 6. thermoline 2011. november 11. 00:03
  „Végre profi mentőakciókat lehet látni.Le a kalappal.Mindenkinek jobbulást kívánok.”
 • 5. Madarász 2011. november 10. 23:09
  „4. Ez csak parasztvakítás megint, ha nem kerültek volna reflektor fénybe, ugyanúgy tojtak volna rájuk, mint a többiekre.”
 • 4. unkown 2011. november 10. 21:12
  „a napló c. műsorban a törökországban megsérült kamionost 2 hónapig nem tudták hazahozni folyamatos kifogásokra hivatkozva, szegény ember csak akkor tudott hazajönni mikor egy vállalkozó felvállalta a költségeket, akkor most vagy mindenkinek jár valami, vagy semmise.”
 • 3. Madarász 2011. november 10. 18:55
  „Akkor arról még nem is beszéltünk, hogy ott jobb ellátást kaptak volna a kórházban, mint itt. A segélyvonalon összegyűlt pénzt meg majd lenyúlja a kormány, mint az iszapkárosultak javára gyűrjtöttet.”
 • 2. Mezike 2011. november 10. 15:58
  „Namost nem mindegyik utasnak volt biztosítása.... Ami eléggé felháborító. Az utazási irodának kötelessége lett volna megköttetni a biztosítást az utasokkal. Ilyen távolságban (de akár a szomszéd országokban is) bármi megtörténhet, és mindennek csillagászati ára van. Gondoljunk pl. a kórházi költségekre. Egy holttest elszállítása 10-20 km-re is többtízezer forintra rúg...
  Egyébként egyetértek, 1.”
 • 1. Madarász 2011. november 10. 12:46
  „Milyen érdekes a kormány kirakatpolitikája... Csak azért, mert a nemzetközi sajtó figyeli az eseményeket, mindjárt mindent megtesznek a sérültekért, milliókért hazahozzák őket, pedig az utasbiztosításuk fedezné ezeket a dolgokat. Persze, szép gesztus a kormánytól, mondhatnánk, ha a másik oldalon nem lenne ott a magyar kórházakban a gyógyszerhiány a kifizetetlen számlák miatt, akit nem lát a külföldi sajtó, az nyugodtan megdögölhet éveket várva egy-egy műtétre.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyógyszertárban szült egy nő Pécsett

Gyógyszertárban szülte meg gyermekét egy nő csütörtökön Pécsen. Tovább olvasom