Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Jelentős ellenzéki előretörés a csecsenföldi választásokon

Csecsenföldön a szavazatok mintegy egyharmadának megszámlálása után a hatalom pártjának győzelme, de egyúttal az ellenzék jelentős előretörése bontakozik ki a vasárnapi parlamenti választások után.
A központi parlamentben is többségben lévő egységes Oroszország 59 százalékon áll, ami persze a legutóbbi országos parlamenti választások eredményéhez képest jelentős, 22 százalékos visszaesést jelent. Ugyanakkor nagymértékben megerősödött a 13 százalékra feljött Kommunista Párt és a jobboldali erők szövetsége, amely 10 százalékot tudhat magam mögött.

Ez az egyelőre előzetes eredmények a jelenlegi hatalmi viszonyokat persze nem változtatják meg. A Csecsenföldön még mindig jelentős katonai kontingenst állomásoztató moszkvai központ elsősorban Kadirov miniszterelnök-helyettesre, a tavaly meggyilkolt elnök fiára támaszkodik, aki saját lányának milíciájából a köztársaságot nagyjából ellenőrzése alatt tartó ütőképes biztonsági erőket formált és biztosította a mostani választások zavartalan lebonyolítását is. K

omolyabb incidensekről vagy terrortámadásokról ugyanis nem érkezett hír. Sőt néhány megtért egykori szeparatista harcos is indulhatott a képviselőhelyekért.

Krónika hírszolgálat

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erős földrengés volt Kínában

Kínában a legújabb jelentések szerint 14 ember vesztette életét a keleti országrészt megrázó hajnali… Tovább olvasom