Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Jelenleg 27-en vannak a ˝londoni˝ magyarok

Jelenleg 27 magyar sportoló rendelkezik kvalifikációval, valamint a részvételi jogosultságot biztosító A és B szinttel a 2012-es londoni nyári ötkarikás játékokra - hangzott el a Magyar Olimpiai Bizottság Borkai Zsolt elnökletével tartott pénteki elnökségi ülésén.

Az adatokat Molnár Zoltán főtitkár ismertette, aki az olimpiai részvétellel kapcsolatos feladatokról, a Londoni Előkészítő Bizottság munkájáról adott részletes tájékoztatást a testület tagjainak.

Az összejövetelen elhangzottak szerint sportegészségügyi szempontból a minisztérium úgy döntött, hogy a paralimpikonokkal együtt közel 400 fős válogatott keret részére úgynevezett VIP-szolgáltatást biztosít az ország területén kijelölt hét egészségügyi intézményben. A Sportkórház vállalja, hogy az ellátásra szoruló sportolókat a számukra legszínvonalasabb szolgáltatást nyújtó intézménybe irányítja. A feladat ellátására a kormány 100 millió forint rendkívüli támogatást biztosít. Mivel a legfontosabb cél a londoni olimpiára történő felkészülés hatékony támogatása, a szövetségek a szakmai munkájuk támogatására indokolt esetben azonnali segítségben részesülhetnek.

Az ülésen a Sporttörvény átalakításáról is szó esett. A parlamenti nyílt fórumot követően az ország nagyobb városaiban rendezett tájékozatókon kerültek bemutatásra a tervezett változások. Vaska Ottília jogi-igazgatási munkatárs arról tájékoztatta az elnökséget, hogy a nemzetközi előírásoknak megfelelően, valamint az április 7-én hatályba lépett új kormányrendelet alapján átalakításra került a hazai doppingellenes szabályozás.

Döntés született a 2011. évi nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) való részvételről, ami alapján 36 versenyző képviselheti Magyarországot 4 sportágban: atlétikában, judóban, tornában és úszásban. A MOB elnöksége egyhangúlag döntött arról is, hogy támogatja Győr város pályázatát, amelyet a 2017-es nyári EYOF megrendezésével kapcsolatban kíván benyújtani.

Az elnökség elfogadta a Mihók Ildikó marketing- és kommunikációs igazgató által 2011-re készített stratégiát, melynek fő feladatai: "erős image és új kommunikációs csatornák kiépítése, felhívni a figyelmet az egészségtudatos gondolkodásra, az olimpiai eszme, az olimpiai mozgalom, a sport és mozgás örömének népszerűsítése".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rammstein-koncert novemberben Budapesten

Újra Magyarországon ad koncertet a Rammstein: a hard rockot és az indusztriális metált az… Tovább olvasom