Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Jéghideg átverés

Megpezsdült az élet a Nagyszent- jánostól néhány kilométerre lévő Jegespusztán, ahol egy ideje naponta négy-öt autó fordul meg, bennük átejtett turistákkal. Mindegyikük azt a pálmafákkal övezett üdülőparadicsomot keresi, amit a TUI utazási iroda ajánl hirdetésében.

(illusztráció)
„ Jegespuszta egy észrevétlen falu, amely Győrtől körülbelül 20 km-re, keletre található. Sajnos csak kevés nyaraló keresi meg a fagyos névvel rendelkező, idillikus faluba vezető utat. Hiszen nem is olyan egyszerű olyan nyaralóparadicsomoknak ellenállni, mint Costa del Sol (Napos part). Különben ezt az üdülőhelyet és más napos helyeket az új TUI-katalógusban találja meg... " A szöveg hátterében egy andalúz strandrészlet.
Így hirdeti útjait az utazási iroda, s aki átlag, mondhatni, normális fejjel gondolkodik, első olvasatra be is dől a hirdetésnek. Többen voltak így ezzel, közöttük a Budapestről Jegespusztára ellátogató Márki Dezső is, aki felháborítónak tartja ezt az eljárást.

– Ez az összehasonlító reklám nem tisztességes. Lejáratja az országot, az érintett településen élő embereket. S ha oda egy külföldi elmegy, nem jön vissza többet Magyarországra – mondta el véleményét tömören Márki úr.
Az M1-es autópályáról Nagyszentjános felé letérve, egy kanyargós aszfaltútra fordulunk autónkkal. Két-három kilométer, s beérünk Jegespusztára. Finoman szólva is leromlott állapotban lévő házak látványa, na meg seregnyi koszlott kutya fogad bennünket. Az idegen érkezésére hamar összejön a 26 lelket számláló tanya lakóinak nagy része.
– Múlt hét péntektől három-négy autó jön naponta, s mindenki az üdülőparadicsomot keresi. Az utazási iroda minket hozott ezzel kellemetlen helyzetbe, mert hát látják, hogy nincs itt semmiféle üdülő – dohog Tuba Józsefné, a vegyesbolt tulajdonosa, a tanyasiak szószólója.
– Lenézően méregetnek bennünket, ha meglátják azt, ami itt van, majd bosszúsan elmennek. Nem tudom, kinek juthat ilyen hülyeség az eszébe. Egyáltalán nem örülünk ennek a hírverésnek – szól közbe egy fiatalember, aki hozzáteszi, hogy már a közeli településeken élő ismerősök, de még a Komáromból érkezők is szekálják őket: „ Nem is tudtuk, hogy milyen jó helyen éltek Jegesen, pálmafák alatt, az uszoda partján... "
Időközben kiderült, hogy nem csak Jegespuszta esetében használta ki ezt a lehetőséget a TUI. Ugyanezt „ eljátszotta " a Nyíregyházától délre eső Görénypusztával is, az ott élők komoly felháborodását kiváltva.

Valótlan tényt állítanak


– Úgy tűnik, ezzel a hirdetéssel a cég nagy nyilvánosság előtt megtévesztette a fogyasztókat, kimerítve a büntető törvénykönyv idevonatkozó paragrafusát. Ugyanis a szolgáltatás lényeges tulajdonságairól valótlan tényt állított. S a fogyasztó nem tudja, mit higgyen. De etikailag is sok kívánnivalót hagy mindez maga után – nyilatkozta lapunknak dr. Gócza Béla ügyvéd.

„ Kit érdekel ? "

A TUI budapesti irodájában elmondták, hogy a reklám a földközi-tengeri utakat hirdeti, mert ők csak olyanokat kínálnak. A reklám második felét kell figyelembe venni. Az, hogy ez merő átverés, s az ügyfeleknek arcukra fagy a „ jeges mosoly " , kit érdekel ? A hölgy felvilágosított bennünket, hogy a hirdetést nem ő készítette, hagyjuk békén.


 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A találkozások vására

Ünnepélyes keretek között nyitotta meg szerdán kapuit a Győri Általános Vásár, ezúttal… Tovább olvasom