Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

Jégbombák hullottak a tiszta égboltból

Egy héten kétszer fordul elő az Egyesült Államokban, hogy titokzatos, nagy méretű jégdarabok hullottak az égből.Az egyik jégbomba becsapódásakor átlyukasztotta a fémtetőt.
- Harmincegy éve vagyok tűzoltó, sokat hallottam és olvastam az ilyen jégdarabokról, de soha nem hittem volna, egyszer én is részese leszek egy ilyen eseménynek. - mondta Rolland Crawford, a Loma Linda tűzoltóság vezetője.

Két teniszező a Loma Linda Egyetem Drayson Központjában játszott, amikor szokatlan dologra lettek figyelmesek.
- Csak úgy lehet leírni az eseményt, hogy olyan hangok hallatszottak, mintha tüzérségi löveg hangját hallaná, majd a becsapódó ágyúgolyó hangját hallatszott. Azonnal lefeküdtünk a földre. A legfurcsább az volt, hogy sem jégdarabokat, sem pedig repülőgépet nem láttunk.

Az esemény időpontjában a szokásos kaliforniai napsütéses idő, tiszta kék égbolt, és 15 fok volt.

A közeli gimnáziumba is becsapódtak jégdarabok. Itt átszakította a fémtetőt, a szigetelést, átütött egy gerendát, majd a tornaterem fala mellett ért földet a jégdarab. Szerencsére senki sem sérült meg az incidensben. A helyszínre érkező tűzoltóparancsnok elmondása szerint a jégdarab 15-30 centiméter átmérőjű darab volt. A becsapódás helyén közel bowling labda méretű lyuk tátongott. - A jégdarab teljesen hófehér és tömör volt. Azonnal az egyetemi laboratórium hűtőkamrájába szállítottuk további vizsgálatokra.

Crawford tűzoltóparancsnok úgy véli, a jég egy repülőgépről eshetett le, mert Loma Linda a Los Angeles-i nemzetközi repülőtér légifolyosója alatt fekszik. - Egy biztos, ez nem meteor volt - mondta a parancsnok.

A szövetségi légügyi hatóság azonnali vizsgálatot rendelt el, miután rövid időn belül ez már a második ilyen eset volt. Egy héttel korábban Oaklandi Bushrod Parkba csapódott be egy jégdarab, amely egy 60 centiméter széles és 15-30 centiméter mély lyukat ütött a talajba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Realizmus a hatszögű ketrecben

Ketrecharc, MMA, K1 – a mai kor divatos és a média által igen csak felkapott – vagy… Tovább olvasom