Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Javult az állapota a megvert újságírónőnek

Javult az állapota Kármán Irénnek, a hét végén megvert újságírónak, aki örül annak, hogy az országos rendőrfőkapitány ötmillió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki támadói felkutatására.
Javult az állapota Kármán Irénnek, a hét végén megvert újságírónak, aki örül annak, hogy az országos rendőrfőkapitány ötmillió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki támadói felkutatására. Az MTI hétfő délután akkor érte el telefonon az újságírót, amikor a nyomozók kihallgatáson voltak nála a kórházban. A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) külön nyomozócsoportot állított fel az ügy felderítésére.

Az olajszőkítési ügyekben is nyomozó újságírót péntek éjjel Pesterzsébeten ütötték le és tuszkolták be egy kocsiba. Brutálisan megverték, majd összekötözve a lágymányosi Duna-parton hagyták, ahol egy horgász talált rá.
Kármán Irén elmondta, hogy fájdalmai még vannak, fájnak a belső szervei, de hétfőn már tudott pár lépést tenni a folyosón segítséggel.

Az újságíró az MTI-től tudta meg, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a parlamentben közölte: Szilvásy György miniszter vasárnap utasítást adott az olajügyek iratainak áttekintésére, és ami "a szakma szabályai szerint lehetséges", azt feloldják a titkosítás alól. Mint mondta, ennek nagyon örül. Hozzátette, ha már ezen a szinten foglalkoznak az üggyel, már megérte megcsinálni a filmjét.

Szólt arról is, hétfő délután ír új bejegyzést internetes naplójába. Kármán Irén közölte, hogy a kihallgatásról nem beszélhet.

Vizsgálják, hogy az NNI jogelőd szervei által folytatott eljárások adatai és az újságíró által írt könyvben szereplő információk között van-e összefüggés, mivel ez akár a bűncselekmény motivációjaként is szolgálhatott - mondta az MTI érdeklődésére Szabóné Csontos Stefánia, az NNI helyettes szóvivője. Hozzátette: az NNI bűnügyi főosztályán külön nyomozócsoportot hoztak létre az ügy felderítésére.

Közben ötmillió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki az országos rendőrfőkapitány a pénteken megvert újságíró ügyében - olvasható a rendőrség internetes honlapján.

A hétfő délután közzétett közlemény szerint "az a személy, aki az eljárás sikeréhez vezető információt szolgáltat a rendőrség számára, bruttó 5 millió forint nyomravezetői díjban részesül". A felhívás kitér arra is, hogy Bencze József országos rendőrfőkapitány a felderítés elősegítése érdekében döntött a nyomravezetői díj kitűzéséről.

hirado.hu/MTI

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mindenben sikerült megállapodni a kolíciós egyeztetésen

Július 1-jéig új mellékletekkel egészíti ki a koalíciós megállapodást az MSZP és az SZDSZ, a jövő… Tovább olvasom