Kisalföld logö

2018. 02. 17. szombat - Donát -5°C | 4°C Még több cikk.

Javult a rendőrség megítélése

A Gallup intézet felmérése szerint javult a magyar rendőrség megíté- lése. A közbiztonság alakulásában, a lakosság biztonságérzetében lassú javulást mutatnak az ered- mények. A közvélemény-kutatás alapján Győr-Moson-Sopron megye rendőrségének jobb megítélése az országos átlag feletti.
A Magyar Gallup Intézet országos közvélemény-kutatást végzett a rendőrség ismertségéről, megítéléséről. Az eredményeket a 2003-as kutatási eredményekkel hasonlította össze, miután a kérdőív a korábbi kérdéseket is tartalmazta. A felmérés szerint a közbiztonság alakulása és a lakossági biztonságérzet terén nincs drasztikus változás, lassú, szisztematikus javulást mutatnak az eredmények. Míg 2002-ben 5, addig az utóbbi, 2005 végén folytatott felmérésnél a megkérdezettek 4 százaléka mondta azt, hogy sokkal rosszabb lett a rendőrség megítélése. Ezzel szemben 2002-ben 2, míg most 5 százalék látja úgy, hogy sokkal jobb a véleménye a rendőrségről.
Arra a kérdésre, hogy mennyire érzi magát biztonságban, 2002-ben a megkérdezettek 13 százaléka, a most lezárt felmérésnél már 20 százalékuk válaszolta, hogy teljes biztonságban érzi magát.
A rendőrség munkájáról az általános vélemények kismértékben javultak. A hozzáértésben és felkészültségben látják a legnagyobb javulást a megkérdezettek. A legnagyobb kihívást, a változtatás szükségességét a munka szervezettségének javítása – ügyintézési, várakozási idő – terén látják a válaszadók. A felmérésben részt vevőknek 2002-ben 6, most 9 százaléka mondta, hogy nagyon kedvező a véleménye a rendőrségről. Akik inkább kedvezőnek látják, 2002-ben 38 százalékot tettek ki, legutóbb 45-öt.
Abban is javulást mutatnak az adatok, amikor azok véleményét kérdezték, akik valami miatt a rendőrséghez fordultak. Több lett az elégedettek száma. A megyére lebontott vélemények alapján Győr-Moson-Sopron előkelő helyen van, az országos összehasonlításban az átlag felett vannak a megyei rendőrök.
A korrupció megítélése is javuló tendenciát mutat. Míg 2002 novemberében 2,6 százaléka mondta a válaszadóknak, hogy kisebb-nagyobb mértékben korruptak a rendőrök, addig 2003 novemberében 2,3, 2005 novemberében már csak 1,7 százalékuk állította ezt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Mol eladta gázüzletágát

Lezárult március 31-én a Mol Földgázellátó Rt. és a Mol Földgáztároló Rt. társaságok százszázalékos… Tovább olvasom