Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Jávor: eddig is sejtettük, hogy Kovács Béla orosz érdekeket képvisel

Kovács Béláról, a Jobbik EP-képviselőjéről, a párt EP-választási listájának 3. helyezettjéről eddig is sejtették, hogy a magyar helyett inkább az orosz érdekeket képviseli harcosan Brüsszelben - írta blogján csütörtökön Jávor Benedek, az Együtt-PM társelnöke.
Kifejtette: Kovács Béla, akit uniós körökben egyszerű "orosz és Gazprom-lobbistaként kezelnek, olyan nyíltan mutatja életútjával azt az orosz elköteleződést, ami a Jobbik mögött - jól-rosszul rejtegetve -, de szintén ott van, hogy az már sírnivaló".

Jávor Benedek - aki részletesen felidézte Kovács Béla életútját - arról is írt, hogy szerinte a Fidesz éppen azért veszi elő éppen most a Jobbik évek óta tudott, eddig is bármikor feszegethető orosz kapcsolatait, mert maga is érzi, hogy - a paksi bővítéssel, a Déli Áramlattal vagy Ukrajnával kapcsolatban felszínre került - orosz elköteleződése a Békemenet "fanatikusainak" körén túl nem élvez támogatást. Ezért megpróbálja az "orosz vazallus" szerepet áttolni a Jobbikra, remélve, hogy ezzel a Fidesz ki tud bújni az oroszpártiság bélyege alól - fogalmazott. Hozzátette: "úgy próbálja a magára húzott báránybőrt igazgatni, hogy a Jobbikra mutogatva kiált farkast. De ne dőljünk be. Az a nagy szőrös, karmos mancs kilóg a báránybőr alól, bármilyen hangosan kiabálnak és mutogatnak a Jobbikra".

A Magyar Nemzettel Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője azt közölte: Polt Péter legfőbb ügyész hétfőn diplomáciai úton Martin Schulzhoz, az Európai Parlament elnökéhez fordult, indítványozva, hogy az Európai Parlament függessze fel Kovács Bélának, az Európai Parlament képviselőjének mentelmi jogát. A lap pontosan meg nem nevezett forrásból származó értesülése szerint a jobbikos Kovács Béla ellen az Alkotmányvédelmi Hivatal tett feljelentést kémkedés gyanúja miatt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tribuszerné megint pilótajátékot szervezett - több mint 8 évet kapott

A '90-es évek hírhedt pilótajáték-szervezője 2008 és 2010 között újabb embereket vert át. A komlói… Tovább olvasom