Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Jávor Benedek bízik a pozitív mérlegben

Jávor Benedek elképzelhetőnek tartja, hogy Gyurcsány Ferenc ellenzéki együttműködésben való szerepeltetésével veszíthetnek el választókat, de bízik abban, hogy a végső mérleg pozitív lesz, több választójuk megy majd el szavazni, mint amennyit a baloldali ellenzék korábban meg tudott szólítani.
A Párbeszéd Magyarországért (PM) társelnöke erről újságírók kérdéseire válaszolva beszélt szerdán.

Jelezte, hogy az elmúlt hónapokban a szavazók azt az igényt fogalmazták meg, hogy az ellenzék lépjen fel egységesen.

Az Együtt-PM politikusa arra a kérdésre, hogy kedden, amikor bejelentették a megállapodást, "hány röviditalt kellett meginnia", azt felelte: ittak egy-két Unicumot.

Hozzátette: a sajtótájékoztatón sem titkolta, hogy egy nagyon nehéz tárgyalás során egy nagyon nehéz döntést hoztak. Amit a kabinet művel, az viszont napról napra újabb érveket ad arra, hogy a kormánynak mennie kell – folytatta, kijelentve: a kormány leváltását "lehet egy kívánságműsor keretében elképzelni", de a kormánnyal szemben csak a létező ellenzék tud elindulni a választáson.

A Gyurcsány Ferenc DK-elnökkel való együttműködés kapcsán közkeletű félreértésnek nevezte, hogy az LMP – amelynek képviselőjeként 2010-ben bekerült a parlamentbe – a Gyurcsány-kormány ellenzékeként indult. A Lehet Más a Politika annak idején a zöld értékek képviseletére jött létre, a Gyurcsány-kormány tartalom nélküli ellenzéke már akkor is létezett a Fidesz személyében - mondta Jávor Benedek.

Nem cáfolta ugyanakkor azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint az ellenzéki egyeztetések során a Párbeszéd Magyarországért érvelt leginkább az ellen, hogy Gyurcsány Ferenc felkerüljön a közös listára. A kormányváltás érdekében viszont mindenkinek tudnia kellett kompromisszumokat kötni, ezért a PM elfogadta ezt a konstrukciót - közölte.

Arra is kitért, hogy ő annak a korábbi elképzelésnek volt a híve, hogy két külön listán fussanak neki a tavaszi választásnak, de - folytatta - nem igazolódott be, hogy azzal a megoldással képesek lennének a választók széles körét megszólítani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hortobágyi veszélyeshulladék-tároló felszámolását szorgalmazza Illés

350 milliós pénzügyi alap elkülönítését kezdeményezi a kormánynál a környezetgazdálkodásért felelős államtitkár. Tovább olvasom