Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 6°C Még több cikk.

Javíthatók a tartási körülmények

A szarvasmarha-, borjú-, sertés- és tojótyúktartók támogatásra jogosultak az uniós színvonalú állattartási körülmények megteremtése érdekében.
A hét elejétől, a Nemzeti Vidékfejlesztési Terv (NVT) részeként, ismét igényelhető támogatás az Európai Unió környezetvédelmi, állatjóléti és -higiéniai előírásainak betartásához – tájékoztatta lapunkat Soproni Horváth Lajos, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) sajtófőnöke.

A támogatás igénybevételére az jogosult, akinek állattartó telepe maradéktalanul megfelel az alapvető állatjóléti szabályokra (padozatra, mikroklímára, etetés-itatási technológiára, férőhelyszükségletre) előírtaknak, és ezt a területileg illetékes állat-egészségügyi hatóság igazolja. A tartott állatok számára vonatkozó korábbi korlátozás megszűnt.

A jövedelempótló támogatás egy tartási helyre kizárólag egyszer vehető igénybe, mértéke tartási helyenként legfeljebb tízezer euró.
A támogatás alapját képező állatlétszámot a támogatási időszak alatt egy időben legalább hat – borjú, malac és hízósertés esetében két – hónapig fenn kell tartani. Az állományról és változásáról naprakész nyilvántartást kell vezetni, ezt az MVH ellenőrzi.

A támogatás részletes felté- telei, az igényléséhez szükséges nyomtatványok letölthetők a www.mvh.gov.hu honlapról, de beszerezhetők az MVH megyei kirendeltségein is. A kitöltött kérelmeket az előírt mellékletekkel, igazolásokkal együtt legkésőbb augusztus 31-ig postán kell elküldeni az MVH tartási hely szerint illetékes megyei kirendeltségére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két ember égett bent egy autóban az M3-as autópályán

Két gépkocsi ütközött az M3-as autópályán Görbeháza felé, a 104-es kilométernél, a Miskolc felé… Tovább olvasom