Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Játékpénzzel és táblákkal tüntettek több százan Orbán Viktor felcsúti házánál

Játékpénzzel és táblákkal tüntettek több százan Orbán Viktor felcsúti házánálPár százan tüntettek Felcsúton. Fotó: Index/Huszti István
A tüntetők Mészáros Lőrinc cégénél és házánál is jártak.
A Korrupcióellenes Szövetség (Kellesz) szervezett tüntetést szombat délután Felcsútra, Orbán Viktor házához. Az Index helyszíni tudósítása szerint több százan, többnyire idősek voltak az eseményen, sok rendőr mellett, bár az esemény békésen zajlott. Az emberek táblákkal és nyomtatott játékpénzekkel jelentek meg.

Jöttek Quaestor-károsultak és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt aktivistái is, akik saját "kozultációs" ívüket hozták magukkal.

Az Index azt írja, Vágó Gábor "szerint több millió tisztessége ember van, aki fél, nem merik kimondani, hogy szétlopják az országot." Szerinte népszavazással kellene leváltani a kormányt. A tudósítás szerint a beszéd után a tömeg skandálni kezdett.

A tömeg ezután Orbán házához vonult - a kormányfő nem volt otthon, a Fidesz testvérpártja, a Szlovén Demokrata Párt (SDS) szombati maribori kongresszusán beszélt -, ahol a játékpénzt dobálták a levegőbe és többek között azt kiabálták, "konzultálni jöttünk". A következő állomás Mészár Lőrinc hivatala, majd a Mészáros és Mészáros Kft. székháza volt, mindkét helyen kifeszítették a Soros-fiúkat üdvözlő molinót. Mészáros Lőrinc háza volt az utolsó állomás, ahol a tüntetőket vízzel és pogácsával várták a polgármester cégének emberei. - írta az Index.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rétvári Bence: a kormány célja, hogy Magyarország családbarát ország legyen

Cél az, hogy minden család a közelben, lehetőleg azon a településen, ahol él, óvodai férőhelyhez… Tovább olvasom