Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

Játékok báli pénzekből, adományokból

Növekvő gyermeklétszám, ám szűkös anyagi lehetőségek mellett adományokból és pályázatokból fejlesztenek az enesei óvodában. Anyagi helyzetük javítására bálokat szerveznek és az alapítvány adta lehetőségeket használják ki.
– Ahhoz, hogy a gyermekeknek játékokat tudjunk venni, a meglévőket felújítani, sajnos nem elég az önkormányzat által biztosított pénz – mondta Szabóné Horváth Judit, az enesei óvoda vezetője.
Az intézményvezető elmondta: idén várhatóan 27 millió forintból gazdálkodnak.
– Sajnos a bérköltség nálunk is elviszi a büdzsé nyolcvan százalékát, pedig a kollégáim csak a törvényben szabályozott béreket kapják meg – tette hozzá a vezető. A pénzből azonban nemcsak a kilenc óvodai dolgozót kell fizetni, de egyre többet költenek a rezsire is. A kötelező kifizetések után azonban nem marad pénz a hatvanhét gyermek játékainak beszerzésére. A létszámmal kapcsolatban Szabóné Horváth Judit hozzátette: örvendetes, hogy – ha csak néhány gyermekkel is – minden évben egyre nő az intézménybe járók létszáma.
Az óvoda játékainak fejlesztésére évről évre több pályázatot is benyújtanak, az önrészt az önkormányzat adja. A helyi költségvetésből évente több mint százezer forintot kap az Enesei Óvodás Gyermekekért közalapítvány, mely három éve az egyszázalékos adományokra is jogosult, de érkezik támogatás a győri kistérségtől is. Ez utóbbi forrásból udvari és képességfejlesztő játékokat szereztek be.
– Rövid kihagyás után, immár ötödik éve rendezünk bált az óvodás szülőknek, akikhez a helyi vállalkozók is csatlakoznak – mondta Szabóné Horváth Judit. Az elmúlt hétvégén megrendezett, jó hangulatú bálon mintegy háromszázezer forintot gyűjtöttek az óvodának. – A pénz felhasználására a szülők is javaslatokat tesznek, idén az udvari játékok baleset-mentesítésére fordítjuk – tette hozzá az óvoda vezetője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iszonyatos áron a szegedi építési telkek

Horribilis összegért juthat saját portához az, aki Szegeden szeretne építkezni. Egy ezer… Tovább olvasom