Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Játékgépre és piára kellett a gyerekeknek a rabolt pénz

Négy tizenéves fiatalt fogott el a rendőrség a múlt héten Hajdúsámsonban, a fiúk a gyanú szerint több rablótámadást követtek el - tájékoztatta a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata szerdán az MTI-t.
A fiúk ellen egy hajdúsámsoni férfi tett bejelentést október 20-án, két héttel azután, hogy többször is kirabolták.

A bejelentő október 9-én egy beteg ismerősét látogatta meg. A beteg ágyánál ült, amikor valaki hátulról erősen lefogta, két másik támadó pedig átkutatta a zsebeit; elvették a pénzét és a cigarettáját. Ezt követően az egyik tettes fejbe rúgta, majd a földre esett férfit tovább bántalmazták. A bejelentő azt is elmondta, hogy ágyban fekvő beteg ismerőse nem tudott neki segíteni.

A négy fiatalkorú támadó aznap este egy szórakozóhelyre ment, ahova a sértett is betért. A fiúk egyike játékgépen játszott és elvesztette az összes pénzét. Felfigyeltek arra, hogy az italra betérő férfinél pénz van, ezért később mind a négyen követték a férfit. Hárman bementek a lakásába, kirabolták, amíg társuk kint figyelt, majd a megszerzett pénzt szórakozásra költötték, eljátszották és alkoholt vettek rajta.

A rendőrség a bejelentés napján elfogta a támadókat, akik közül ketten 17 évesek, a másik két tettes pedig egy 13 és egy 12 éves gyermek. A két fiatalkorú fiút előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság, a két gyermekkorú azonban nem büntethető - áll a rendőrség közleményében.

Olvasóink írták

 • 9. Di 2009. november 01. 11:19
  „A két 17 éves fiatalkorú tettes mi a francnak követte el a bűnt? Hogy börtönbe kerüljön? A másik két tettesnek (akik 13 és 12 évesek) szerencséje van, mert ők úgy sem kerülnek börtönbe. Úgyhogy továbbra is bűnözhetnek addig, míg be nem töltik a 14. életévüket.”
 • 8. fióka 2009. október 29. 08:24
  „Ne tessék őket bántani mert ezek a megélhetési bűnözők és Magyarországon pedig nincs cigánybűnözés:D”
 • 7. meir 2009. október 29. 01:25
  „........"es piara kellett a penz".....!!!
  na ja!! jon a tel mar most gyujtenek "fagyallora"!!!!”
 • 6. RickCartman 2009. október 28. 22:12
  „na ez igaz,csak azért idéztem a cikkből,nehogy már "szegény őreg bácsit a %%%% cigányok kirabolták"történet legyen ebből is!”
 • 5. Szilágyi_Zsolt 2009. október 28. 21:06
  „Mindegy, hogy a sértett is alkesz-e, vagy nem, sőt még az is mindegy, hogy az elkövetők fehérek vagy cigányok-e! Ennek véget kéne vetni, hogy mocskos bűnöző kölykök az életkoruk miatt (ami egyfajta pozitív diszkrimináció) mentesülhessenek a felelősségre vonás alól! Ha rajtam múlhatna, a tízéves is ugyanúgy ... a bűncselekményei miatt, mint a negyvenéves. Hogyha arra volt esze a gyereknek, hogy a bűnt elkövesse, akkor ahhoz is legyen, hogy a büntetést elviselje! Azért van a szülő, hogy nevelje és óvja a gyerekét; amelyiket megnevelték, az úgysem fog bűncselekményekbe keveredni, amelyiknek meg ez kimarad az életéből, legalább a hatóság részéről kap egy kis szigort.”
 • 4. Jandex 2009. október 28. 20:15
  „Hiába,leérett a bodza!:((((((((((((”
 • 3. RickCartman 2009. október 28. 19:55
  „az öreg alkeszt lenyúlták a fiatalabb alkeszek, így van ez, mióta világ a világ.
  "A négy fiatalkorú támadó aznap este egy szórakozóhelyre ment, ahova a sértett is betért. "Hát igen...”
 • 2. stug 2009. október 28. 19:15
  „Na, ha ILYENEK közelednének, szorítanám a táskámat!”
 • 1. anuvuk 2009. október 28. 17:58
  „A kaszinók ezért nem kellenek, csak a léhaságra tanitja a fiatalokat !!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb illeték, kisebb teher

Az ingatlanok illetékszabályainak változása januártól lép életbe. Tovább olvasom