Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 4°C Még több cikk.

Játék göngyölegből

Gyermekkorom legszebb élményei közé tartozott, amikor édesapámmal közösen sárkányt építettünk vagy horgászbotot készítettünk. Ezek a pillanatok mindig nagyobb boldogsággal töltöttek el, mint a karácsonyfa alatti játékok; a kettőnk ügyességének közös eredményei voltak ezek. Talán ezt a csodát véltem felfedezni olasz kollégám kitalációjában is, amikor először megpillantottam, önfeledten játszó kislányát - a vele közösen - kartonpapírból alkotott liliputi bútorai társaságában.

Kollégám elmondása szerint lánya egy nappal Karácsony után már unva a méregdrága bolti játékokat az erkélyre kiszórt ajándékok papírdobozaival játszott a legszívesebben, fittyet hányva a beszélő, bepisilő babákra, az elemmel csilingelő automata mosógépre és társaira.

Először lehangolta a látvány, majd benne is felrémlett az a gyerekkori élmény, mely úgy látszik közös lehet bennünk, ő is látta édesapját, amint segíti kedvenc játékát, egy csapágyas rollit elkészíteni. Egy pillanatig sem tartott és már is került olló, ragasztó, kézi tűzőgép, és kis tündére boldog pillantásaitól kísérve elkészült az első bútordarab, a pisilős baba asztala. A siker - melyet a kapott puszik számából mérhetett le - arra sarkalta, hogy újabb és újabb darabokat készítsen a babaszoba számára.

Kislánya hangos nevetéssel nyugtázta a szekrény, a szék, a kisbölcső elkészültét. Boldogan segített a rajzolásban, a kartonok kiszabásában, sőt az ebédhez szólító csengő hangját meghallva, ő maga gyűjtötte zsákba a maradék papírdarabkákat.

Kérem, ne habozzanak - kartondobozt örömmel ad a sarki boltos - fogják meg kislányuk kezét és a sok bemutatott példából, legalább az egyiket készítsék el velük! Biztos érte a fizetség. Higgyék el ez a sikeres vállalkozás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fővárosi premier után Rómába utazik a Juronics-társulat

A Tűzmadár, valamint a Bolero című produkciókkal lép fel a Szegedi Kortárs Balett Budapesten; a… Tovább olvasom