Kisalföld logö

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 21°C | 34°C Még több cikk.

Járvány - A vidékfejlesztési miniszter távozását sürgeti az MSZP

Az MSZP szerint a magyar uniós elnökség végén távoznia kellene posztjáról Fazekas Sándornak, mert látta el megfelelően a feladatát a németországi hasmenésjárvány miatt.

Az MSZP szerint a magyar uniós elnökség végén távoznia kellene posztjáról Fazekas Sándornak, mivel az ellenzéki párt úgy látja: a vidékfejlesztési miniszter nem látta el megfelelően a feladatát a németországi hasmenésjárvány miatt az európai zöldségpiacot érő kár mérséklésével összefüggésben.

Szanyi Tibor, a szocialisták elnökségi tagja szombaton a budapesti Lehel Csarnok előtt újságíróknak azt mondta: Fazekas Sándor annak ellenére "nem csinált semmit, menekült a feladat elől", hogy az uniós agrárminiszterek május végi debreceni informális tanácskozásán európai problémának minősítették a németországi élelmiszerbotrányt, Magyarország pedig az Európai Unió soros elnöke.

Az MSZP-s képviselő szerint a magyar agrárminiszter feladata lett volna a német és spanyol fél egy asztalhoz ültetése, a hisztéria mérséklése és az, hogy nyilatkozataival megerősítse az európai élelmiszerellenőrzés biztonságosságát. A szocialista politikus úgy vélte: Fazekas Sándor azonban érdemi cselekvés helyett "hagyta kibontakozni azt a botrányt, ami az európai zöldségpiac összeomlásához vezetett". Szanyi Tibor szólt arról is, hogy a kormány által bevezetni kívánt népegészségügyi termékdíjjal, azaz a hamburgeradóval valójában a cukor, a só és a zsír, tehát egyes alapélelmiszerek fogyasztását adóztatják meg, így az - mint mondta - inkább zsíroskenyér-adónak tekinthető.

Ehelyett az MSZP továbbra is az élelmiszerek áfájának 5 százalékos csökkentését tartja szükségesnek - fejtette ki, hozzátéve: a Mol orosz tulajdonú részvénycsomagjának visszavásárlására fordított több mint ötszázmilliárd forintból ez két-három évig fedezhető lenne.

Olvasóink írták

  • 14. machers 2011. június 12. 15:38
    „13. Julianusz 2011.06.12. 14:03
    A véleményem a cikkről? A soros elnökség tagjaként legalább próbált volna valamit kezdeni az érintettek érdekében. Az, hogy Luxemburgban elemezték a helyzetet, majd uborkát evett a csarnokban, ez azért nem egy kompoly lépés.
    Más! A népegészségügyi termékdíj is egy álságos dolog. A 300 Ft-os vizitdíj eltörlésére népszavazást írtak ki, ezt pedig pofátlanul be fogják vezetni, hivazkozva a 2/3-ra. Mert ugye nem lesznek megszorítások?!”
  • 13. Julianusz 2011. június 12. 14:03
    „10. machers
    Ja, egyébként véleményed a cikkről????? Mert a fórumozásnak ez a lényege!!!-hogy értően elolvassuk, és értelmesen véleményt mondunk a cikkről!!!! Nem az én véleményemről!!!”
  • 12. Julianusz 2011. június 12. 13:55
    „10. machers
    Az értő olnasás rád férne!!!!!!
    Pont cikkre reagálva írta, hogy (a gyengébbek kedvéért)-TALÁN MÉG A VÉGÉN A JÁRVÁNY OKOZÁSÁÉRT IS Ő A FELELŐS NEM?????? Nem gondoltam, hogy burkoltan leírva nem tudják értelmezni!!!!!”
  • 11. fortuna54 2011. június 12. 10:18
    „Persze a német és spanyol uborkás miniszterek arra várnak,mikor ülteti ökét egy asztalhoz a magyar fokhagyma miniszter.Várhadsz babám,elvárhadsz.”
  • 10. machers 2011. június 12. 09:48
    „9. Julianusz 2011.06.11. 20:54
    Ekkora baromságot!!
    Hol írják a cikkben, hogy Fazekas okozta a járványt?
    Tudod! Értő olvasásás!”
  • 9. Julianusz 2011. június 11. 20:54
    „Ekkora baromságot!!!!!!!
    Ezek már medint azért beszélnek, hogy mozogjon a szájuk, és hallják a saját hangjukat.
    Nem a magyar mezőgazdasági miniszter a felelős a járványért??????????? Talán ő termelte az uborkát, meg a csírát is. Amúgy meg kit lehet csak úgy LEÜLTETNI egy asztalhoz tárgyalni aikor a magyar parlamentben, a saját munkaidejükben a saját munkahelyükről fölálltak a honatyák, és nem akartak tárgyalni!!!!”
  • 8. hümm 2011. június 11. 20:17
    „7

    Teleportálás után a csatornát örökre be kellene zárni :)”
  • 7. Sagittarius 2011. június 11. 17:46
    „Szerintem pedig az MSZP-nek kellene távozni, de nem csak az országból, hanem egyáltalán a Föld nevű bolygóról!! Talán úgy a Sagittarius csillagkép környékén elég messze lennének! Ők, és a komcsi ideológiájú társaik már jóval több szomorúságot, emberáldozatot okoztak a világnak, mint a hasmenés és A. Hitler együttvéve! Nem is értem miért nem fogdosta már őket össze valaki, és nem teleportálta egy másik univerzumba. Hadd szenvedjenek az ott élők is.”
  • 6. Infamous 2011. június 11. 15:36
    „én pedig a maszop távozását sürgetem!”
  • 5. janika 2011. június 11. 15:27
    „El kéne fogni a rémhír terjesztőket. Termesztésen azokkal együtt, akik a hasmenés járványt okozták! Vagy nincs is Nemzetközi Bűnüldözés? Vagy azoknak is azok a gazemberek dirigálnak, akik e bajok és vonzatát okozták?”
  • 4. Madarász 2011. június 11. 15:03
    „Szerintem menjen az egész kormány miniszterestől, mindenestől.”
  • 3. pintér 2011. június 11. 14:29
    „Milyen igazuk van! Krumplit már nem tudunk enni, úgy felment az ára. Most már majd zsíros kenyérre se jut... Gratulálunk!”
  • 2. hümm 2011. június 11. 14:19
    „A Japáb földrengés miatt meg mondjon le a Magyar Katasztrófavédelmet irányító stáb?

    Kb annyi köze van a hasmenésjárványhoz, mint nekik a földrengéshez! Sületlen komcsik:) nemár!!!!!”
  • 1. AHA 2011. június 11. 14:02
    „moderálva”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kormány: Legyen állami a tűzoltóság!

A hivatásos önkormányzati tűzoltóságok állami kézbe vételére tesz javaslatot a kormány a… Tovább olvasom