Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Járműcsere, felújítás, helikopterek: 11 milliárdért fejleszt a mentőszolgálat

Az Országos Mentőszolgálat 11 milliárd forintot költ hálózatának bővítésére, épületei korszerűsítésére, valamint járművei további cseréjére.
Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) 11 milliárd forintot költ hálózatának bővítésére, épületei korszerűsítésére, valamint járművei további cseréjére - mondta a szervezet főigazgatója az MTI-nek.

Mártai István a hét végén befejeződött Pécsi Sürgősségi Napok elnevezésű rendezvényen beszámolt arról, hogy az európai uniós pályázati forrásnak köszönhetően jövő év végéig 22 új mentőállomás építésére, 60 felújítására, valamint az ez év végéig érkező 60 autón felül további 200 mentőjármű beszerzésére nyílik lehetőség. Reményét fejezte ki, hogy heteken belül megkötik a fejlesztéssel kapcsolatos támogatási szerződéseket.

A főigazgató szerint a projekt nagy előrelépést jelent az OMSZ működésében. Az új mentőállomások révén megfelelhetnek annak az elvárásnak, hogy a mentők 15 percen belül egy adott helyszínre érkezzenek, az újabb járművásárlással közelebb kerülnek azon céljukhoz, hogy az autók átlagéletkora 13-ról 8 évre csökkenjen.

Mártai István kitért arra, hogy a korszerűsítés a jövőben a légi mentést is érintené. Az erről szóló, a közelmúltban elkészült koncepció szerint 4 légi bázis rekonstrukciója valósulna meg, és a jelenlegi 8 mellé egy újabb mentőhelikoptert szereznének be.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Volt ötös a lottón: elvitték a 772 milliót

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 39. héten megtartott ötös lottó és joker… Tovább olvasom