Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Járműbemutató az egyetemen

A győri Széchenyi Egyetem parkolójában május 11-én, vasárnap 9 órától mutatják be az SZK Transport győri igazgatóságának 60 szállító járművét.

A gépjárművek többsége hűtős. Az egyetem parkolójában bemutatandó autók teherbírása az 1,5 tonnától a 24 tonnásig terjed. A szállítójárművek átlagéletkora három év, s kizárólag Renault, Mercedes, IVECO vagy Volkswagen típusúak.

Csak a dinamikus szállítmányozási cégnek lehet jövője

A cégről

Az SZK Transport Kereskedelmi és Fuvarozó Rt. kizárólag belföldi magánszemélyek tulajdona. A cég tevékenységi köre a szállítmányozásban a magasabb minőségi igények kiszolgálása. A társaság EN ISO 9001:2000 szabvány szerinti minőségirányítási rendszert és HACCP élelmiszerbiztonsági rendszert működtet. Győrben először a Graboplas Rt., majd a Ringa Rt, a gyógyszer kereskedelemmel foglalkozó Phoenix Rt. és a Coca Cola lettek az üzleti partnereik. A dinamikusan fejlődő győri igazgatóság az Európai Unió követelményeit alkalmazza folyamatosan bővülő szállítmányozói tevékenységében, s a hűtött áruk területén országos logisztikai rendszert épít ki.

A nyugat- és felső-dunántúli térség szállítmányozó cégei is folyamatos szakmai kapcsolatot alakítottak ki és ápolnak a győri egyetemmel. Szemerey Loránd, az SZK Transport Rt. elnök-vezérigazgatója 1980-ban az akkori Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskola műszaki tanár szakán, a második végzős évfolyamon szerzett oklevelet. Az intézmény volt hallgatói közül Szemerey Loránd volt az első, aki magánvállalkozóként ösztöndíjat alapított.

A volt széchenyis hallgató ma sikeres szállítmányozási vállalkozó, cége a hazai piacvezetők egyike, s a menedzsment minden tagja a győri egyetemen vagy annak jogelőd intézményeiben szerezte diplomáját. Az SZK Transportnak az ország 7 városában, meghatározó térségi centrumában, így a Kisalföld központjában is működik igazgatósága. A cég 4 milliárdos éves bevételéből 1 milliárd Ft a győri igazgatóság tevékenységéből származik. Győrben 60 autóval végzik szállítmányozási munkájukat.

Újjáéled egy régi hagyomány

Győrben és más hazai városokban az elmúlt évszázadok során évente rendeztek a katonai és a polgári szervezetek, cégek bemutatót. Bemutatták az általuk használt eszközöket, s demonstrálták jelenlétüket az adott szakterületen. Az SZK Transport az elmúlt évben egy régi, több évszázados hagyomány felelevenítésével bemutatta szállítójárműveit az önkormányzat, a szakmai hatóságok, a szervezetek, a Széchenyi István Egyetem vezetőinek, képviselőinek. „Szeretnénk a város vezetésével és szakhatóságaival jó kapcsolat ápolni, s így jobban beintegrálódhatunk a város gazdasági életébe. Célunk, hogy a Győrben, a térségben is az ismert és az elismert vállalkozások közé tartozzunk" – fogalmazza meg a végzős széchenyis hallgatók érdelődését is vonzó színes program célkitűzését Gerencsér Attila, a győri igazgatóság vezetője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Amélie csodálatos élete

A cím nem téved: ez a film egy csoda. Varázslatos a történet - egy kicsit romantikus, egy kicsit… Tovább olvasom